Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ασφαλτόπανα για μονώσεις ταρατσών: Προτιμήστε τα ελαστομερή







Για ελαστομερή και πλαστομερή ασφαλτόπανα στις καλύτερες τιμές καλέστε μας στο 2310 428900. Εδώ θα βρείτε τα περίφημα ασφαλτόπανα της IKO και AXTER Γαλλίας.

Όσον αφορά στις μονώσεις ταρατσών τα ελαστομερή ασφαλτόπανα είναι καλύτερα και θα πρέπει να προτιμώνται από τους ιδιοκτήτες. Άλλωστε οι διαφορές τιμών είναι μικρές, θα έλεγα ανάξιες λόγου.


Τι πλεονεκτήματα έχουν τα ελαστομερή (SBS) ασφαλτόπανα στις μονώσεις ταρατσών;
 
1. Είναι πολύ ελαστικά λόγω του καουτσούκ SBS που περιέχουν.
 
Αυτό σημαίνει ότι ακολουθούν με ευχέρεια τις ημερήσιες και ετήσιες συστολοδιαστολές των ταρατσών χωρίς να κουράζονται (κόπωση) και χωρίς μόνιμες παραμορφώσεις (ερπυσμός).

2. Έχουν καλύτερη συμπεριφορά σε χαμηλές θερμοκρασίες κι έτσι τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να προτιμώνται σε βάρος των πλαστομερών.

3. Ακριβώς λόγω της ελαστικότητάς τους δεν ζορίζονται πολύ στους αρμούς (επικαλύψεις).
Τα πλαστομερή ασφαλτόπανα ζορίζονται πολύ σε δώματα άνω των 300m2. Οι αρμοί τους τείνουν να σχιστούν. Για μεγάλες σχετικά επιφάνειες τα ελαστομερή ασφαλτόπανα θα πρέπει να προτιμώνται.

4. Η ολική συγκόλληση των ελαστομερών ασφαλτοπάνων εμποδίζει στο τυχόν διεισδύον νερό να βρίσκει διαδρόμους και να μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτό κάνει εύκολο τον εντοπισμό των σημείων εισόδου, δηλαδή κάνει πιο εύκολη τη διάγνωση.

Η ολική συγκόλληση των ασφαλτοπάνων στην ταράτσα είναι ακριβώς επιθυμητή για τον παραπάνω λόγο. Και για να συγκολληθούν ολικά τα ασφαλτόπανα, θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη ελαστικότητα, να είναι δηλαδή ελαστομερή.

Τα πλαστομερή ασφαλτόπανα APP δεν είναι κατάλληλα για ολικές συγκολλήσεις πάνω σε μεγάλες ταράτσες. Μετά από μερικούς κύκλους συστολών – διαστολών τα ασφαλτόπανα χάνουν την ικανότητα να παρακολουθούν τις μετακινήσεις της ταράτσας, χωρίς να πάθουν κάποιο είδος μόνιμης παραμόρφωσης.
Με άλλα λόγια χάνουν την ικανότητα επαναφοράς τους.

5. Τα ελαστομερή ασφαλτόπανα συγκρατούν καλύτερα την ψηφίδα προστασίας λόγω της πιο συγκολλητικής τους μάζας.
Ιδιαίτερα στην περίπτωση της λευκής ψηφίδας που ξεκολλάει πιο εύκολα από τη φυσική γκρι η ελαστομερής μάζα είναι η ενδεικνυόμενη.

6. Τέλος, τα ελαστομερή ασφαλτόπανα συγκολλούνται πιο εύκολα, γιατί έχουν πιο χαμηλό σημείο μάλθωσης.

Μορφοποιούνται επίσης πιο εύκολα γύρω από σωλήνες και άλλες προεξοχές της ταράτσας.

Για μια καλή ξενάγηση στο χώρο των ασφαλτοπάνων μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ:


Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε


Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα ελαστομερή ασφαλτόπανα μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 402154.
 
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου