Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πρασινάδες/βρύα/λειχήνες σε εξωτερικούς χώρους: Πώς καθαρίζονται;;






Οι πρασινάδες που αναπτύσσονται στις εξωτερικές κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες από πορώδη υλικά οφείλονται στην ανάπτυξη διαφόρων κατώτερων φυτικών μορφών ζωής όπως είναι τα άλγη, τα βρύα, οι λειχήνες κλπ. Εάν αφεθεί αυτή η βιολογική ρύπανση να δρα ελεύθερα, σιγά – σιγά τα υλικά αποδομούνται / καταστρέφονται ολοσχερώς. Πρόκειται για μια αργή αλλά σταθερή διαδικασία.

Η καταστρεπτική αυτή δράση οφείλεται:

- στον διαβρωτικό ρόλο των ριζιδίων των φυτικών μικροοργανισμών

- στην παγίδευση σκόνης και βρωμιάς

- στη συγκράτηση του νερού κλπ.

Μερικές φορές η απρόσκλητη αυτή πρασινάδα φαίνεται να εντάσσεται αρμονικά στο σκηνικό της φύσης. Μη γελιέστε όμως! Αποτελεί μεγάλη εν δυνάμει απειλή υποβάθμισης του σπιτιού σας.

Τι να κάνετε

Ψεκάστε όλα τα πρασινισμένα δομικά υλικά με Miosin ή, ακόμη καλύτερα, με Bioni Clean. Αφήστε τα να δράσουν για μερικές ώρες και μετά καθαρίστε.

Τα υλικά αυτά:

- σκοτώνουν τους παρασιτικούς φυτικούς μικροοργανισμούς  

- προστατεύουν από τον παγετό  

- εξυγιαίνουν τα δομικά υλικά.
 
Για μακρόχρονη προστασία προστατέψτε κατόπιν τις καθαρές δομικές επιφάνειες με μια στρώση από ένα μυκητοστατικό, διαφανές, υδαταπωθητικό όπως το Aquastone.

 Τα υλικά αυτά κλείνουν το πορώδες, αδιαβροχοποιούν τα υλικά και τα προστατεύουν από το νερό και την ανάπτυξη των μυκήτων.

Δεν δημιουργούν φιλμ, αναπνέουν και δίνουν επιφάνειες που καθαρίζονται εύκολα μιας και όλοι οι ρύποι προσφύονται επιπόλαια.

Για οδηγίες και συμβουλές σχετικές με την αντιμετώπιση της εξωτερικής βιολογικής ρύπανσης μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 402154.
 
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου