Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ελαστομερή μονωτικά - στεγανωτικά - στεγανοποιητικά υλικά ταρατσών







Για ελαστομερή μονωτικά - στεγανωτικά - στεγανοποιητικά υλικά ταρατσών σε μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές καλέστε στο 2310 428900.


Tα ελαστομερή μονωτικά υλικά χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για τη στεγανοποίηση των ταρατσών.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια έχουν προσαρμοστεί σε ψυχρά χρώματα για να κάνουν ταυτόχρονα και μια θερμοανάκλαση που θα επιφέρει κάποια ενεργειακά κέρδη.

Για τα ψυχρά χρώματα,τις δυνατότητες και τους περιορισμούς τους μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:

Ψυχρά χρώματα - θερμομονωτικά χρώματα (;) για ταράτσες: Μύθοι και αλήθειες!


Για να ευδοκιμήσουν αυτά τα υλικά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη εφαρμογή τους ώστε να προσφυθούν, να μπουν με τη σωστή κατανάλωση και τέλος να ενισχυθούν στα αδύνατα σημεία του υποστρώματος, δηλαδή στην περιοχή ρωγμών,συναρμογών,αρμών και λοιπών ειδικών σημείων.

Συχνά θα ήταν επιθυμητή η καθολική ενίσχυσή τους με έναν κατάλληλο οπλισμό όπως είναι το υαλόπλεγμα μόνωσης Vertex R51 ή το πολυεστερικό λεπτό γεωύφασμα Αρματούρ.

Πορεία εργασιών με τα στεγανοποιητικά - στεγανοωτικά - μονωτικά ελαστομερή υλικά

1. Καθαρισμός και πλύσιμο της ταράτσας. Στέγνωμα.

2. Επιδιόρθωση και σφράγιση των προβληματικών σημείων με επισκευαστικά κονιάματα ή ελαστομερείς μαστίχες ανάλογα με την περίπτωση.

3. Πέρασμα ενός αγκυρωτικού ασταριού που μπορεί να είναι το ίδιο υλικό αραιωμένο ή κάποιο άλλο εξειδικευμένο στεγανοποιητικό και σταθεροποιητικό αστάρι.

4. Μετά από κάποιες ώρες πέρασμα της πρώτης βασικής στρώσης που θα είναι αναραίωτη.

5. Ενίσχυση των προβληματικών σημείων με λωρίδες οπλισμού αναλόγου πλάτους. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστεί καθολική ενίσχυση

6. Μια δεύτερη στρώση με μη αραιωμένο υλικό την επόμενη μέρα, και τελειώσατε.

Θα σας πάει για 3-10 χρόνια ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσατε και στο τέλος της λειτουργικής ζωής της στεγανοποίησης θα χρειαστεί να περάσετε ένα ακόμη χέρι.


Για ελαστομερή μονωτικά - στεγανωτικά - στεγανοποιητικά υλικά ταρατσών σε μεγάλη ποικιλία και τιμές καλέστε στο 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου