Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Στεγανοποίηση ταράτσας - Θεσσαλονίκη: 17 απαντήσεις (6)






Για μια αξιόπιστη μόνωση ταράτσας στη Θεσσαλονίκη, καλέστε μας στο 2310 428900 - 2310  402154.

(Συνέχεια από το 5ο μέρος το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στο link που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου).



15. Οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας μου στη Θεσσαλονίκη δεν συμφωνούν  στο να κάνουμε μια στεγανοποίηση στην ταράτσα μας. Μπορώ να προχωρήσω στη στεγανοποίηση μόνο του δικού μου κομματιού;

Σαφώς και μπορείτε και ίσως επιβάλλεται! Απλά δεν θα είστε 100% καλυμμένοι. Υπάρχει πάντα η περίπτωση το νερό να διεισδύσει στην πλάκα από αμόνωτα κομμάτια της και μετά ακολουθώντας περίεργες διαδρομές που μόνο αυτό γνωρίζει να σας επισκεφθεί απρόσκλητο στο ταβάνι σας.

Από την άλλη δεν έχετε κι εναλλακτική λύση!

Εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε τις πιθανότητες ενός πιθανού προβλήματος επεκτείνοντας λίγο τη στεγανοποιημένη περιοχή προς όλες τις κατευθύνσεις,πράγμα που βέβαια επισύρει και κάποιο κόστος.


15. Ποιος πληρώνει για τη μόνωση μιας κοινόχρηστης ταράτσας;


Για το κομμάτι της στεγανοποίησης είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν αναλογικά όλοι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας,ανεξάρτητα από τον όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα τους.

Το κομμάτι της θερμομόνωσης αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες των ρετιρέ και θα πρέπει να επιμεριστεί ανάμεσά τους. 

Σε περίπτωση ασυμφωνίας κάποιος θα μπορούσε να θερμομονώσει μόνο το κομμάτι του αφού λάβει τη συναίνεση της πλειοψηφίας. 

Απλά θα πρέπει να το κάνει με τέτοιο τρόπο που να μην εμποδίζεται η ομαλή απορροή των ομβρίων.


17. Όσους ειδικούς έχω ρωτήσει,τόσες διαφορετικές γνώμες έχω πάρει. Γιατί συμβαίνει αυτό;


O κυριότερος λόγος είναι γιατί οι "ειδικοί" δεν είναι ειδικοί! 

Αυτά τα θέματα είναι δουλειά ενός εξειδικευμένου πολιτικού μηχανικού κι ελάχιστοι από αυτούς που ασχολούνται με τη μόνωση είναι πολιτικοί μηχανικοί ή τουλάχιστον έχουν τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση να επιλύσουν προβλήματα που ξεφεύγουν από την πεπατημένη.

Είναι σαν να πηγαίνεις στον οδοντοτεχνίτη για να σου κάνει απονεύρωση!

Προσωπικά δέχομαι ότι υπάρχουν και εμπειροτέχνες που πιάνουν πουλιά στον αέρα αλλά πρώτον είναι λίγοι και δεύτερον κάπου τα έχουν μπερδεμένα όσον αφορά κάποια σύνθετα θέματα δομοφυσικής και μπορούν να πάρουν λανθασμένες αποφάσεις που θα στοιχίσουν.

 Επεκτείνοντας την απάντηση μου, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι και ανάμεσα στους ειδικούς οι απόψεις διίστανται κι αυτό δεν είναι παράλογο επειδή σε τέτοιου είδους  τεχνικά προβλήματα λίγα είναι τα αξιώματα και πολλές οι υποθέσεις. 

Είναι όπως η περίπτωσή μου που το 2014 πήγα σε τρεις καλούς ορθοπεδικούς για μια αθλητική κάκωση που με ταλαιπωρούσε και αποκόμισα τρεις διαφορετικές διαγνώσεις και ουσιαστικά μηδέν βοήθεια.

Θέλω να καταλήξω ότι το πράγμα θέλει πολύ ψάξιμο και λίγη τύχη!


Μόνωση ταράτσας - Θεσσαλονίκη: Απαντήσεις στα δύσκολα! (5)


Για μια επιτυχημένη μόνωση ταράτσας στη Θεσσαλονίκη, καλέστε μας στο 2310 428900 - 2310  402154.



Χρήστος Στρογγύλης

Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου