Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ανακλαστική μόνωση: Τι χρηματικό όφελος μπορεί να προκύψει από τη χρήση της;;







Είναι κάτι που εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και καμία περίπτωση δεν είναι ίδια με την άλλη. 

Έτσι είναι δύσκολο και ανεύθυνο να δώσει κανείς ένα ποσοστό αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει ένα φάσμα ποσοστών που μπορεί να κυμαίνεται  ανάμεσα στο 8-15%.

Μιλάμε για περίπτωση Ελλάδας και για ανακλαστική μόνωση κεραμοσκεπών και αναφερόμαστε σε μείωση του κόστους κλιματισμού.


Βασικές παράμετροι που επηρεάζουν το χρηματικό όφελος από την ανακλαστική μόνωση

1. Η συμβατική θερμομόνωση

Αν το σπίτι είναι καλά θερμομονωμένο,με επαρκές πάχος θερμομονωτικού υλικού και χωρίς θερμογέφυρες δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποια αξιόλογη οικονομία από τη χρήση της ανακλαστικής μόνωσης. Μικρά κέρδη.

2. Το κλίμα

2.1. Σε θερμά κλίματα, μια στρώση ανακλαστικής μόνωσης υπό τη μορφή ενός ανακλαστικού φράγματος αμέσως κάτω από τα κεραμίδια θα δώσει μάξιμουμ οφέλη το καλοκαίρι σε περίπτωση ανύπαρκτης ή ελλιπούς θερμομόνωσης.

Αλλά και στις ηπιότερες εποχές της άνοιξης και του φθινοπώρου θα δώσει οφέλη και ίσως μεγαλύτερα γιατί καθιστά περιττή τη χρήση κλιματιστικού. 

Τις εποχές αυτές ναι μεν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες αλλά ο ήλιος εξακολουθεί να ζεσταίνει τη στέγη και τη σοφίτα με αρκετά μεγάλη ένταση.

2.2 Σε κρύα κλίματα η ανακλαστική μόνωση τοποθετημένη στο δάπεδο της σοφίτας αμέσως πάνω από τη θερμομόνωση θα δώσει υπολογίσιμα οφέλη.

2.3 Σε μικτά κλίματα θα υπάρχει μια μεγαλύτερη θερμική άνεση και κάποια μικρά οικονομικά οφέλη. 

Το βασικό είναι να μπει σωστά η ανακλαστική μόνωση και για αυτό θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση γιατί όπως παρατηρούμε γίνεται λάθος χρήση της μιας και δεν κατανοείται ο τρόπος λειτουργίας της που αναφέρεται εδώ:

Ανακλαστική θερμομόνωση / ανακλαστικά φράγματα: Πώς δουλεύουν;



Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές προϊόντων ανακλαστικής μόνωσης καλέστε στο 23310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου