Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Στεγανωτικά υλικά - Θεσσαλονίκη: Νέες τεχνολογίες - νέες δυνατότητες






Στεγανωτικά υλικά είναι αυτά που χρησιμοποιούνται για την προστασία των κατασκευών από τις βλαβερές και ανεπιθύμητες συνέπειες του νερού,αυτά που το εμποδίζουν να εισβάλει στις κατοικίες.

Στεγανωτικά είναι επίσης τα υλικά που κρατάνε το νερό στους  χώρους συλλογής του όπως είναι οι πισίνες και οι δεξαμενές.

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη διανέμουμε στεγανωτικά υλικά στην Ελλάδα και στα όμορα κράτη. Οι βασικότερες ομάδες τους είναι:


1. Ασφαλτόπανα

Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά εδώ:

Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε


Τα ασφαλτόπανα πλέον έχουν ξεφύγει από την παραδοσιακή αποστολή τους - στεγανοποίηση δωμάτων - και έχουν εμπλουτιστεί με νέες δυνατότητες όπως να συμπεριφέρονται σαν ψυχρά υλικά και να καθαρίζουν τον αέρα.


2. Τσιμεντοειδή 

Υλικά που χρησιμοποιούμε για τη στεγανοποίηση υπογείων,πισίνων και δεξαμενών:



3. Σφραγιστικά αρμών


Στεγανωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται για τη σφράγιση αρμών ανάμεσα σε ίδια ή διαφορετικά δομικά υλικά. Μαστίχες για κάθε χρήση,waterstops από μπεντονίτη ή PVC κλπ.


Άλλα στεγανωτικά υλικά είναι: 


- τα αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα και ταινίες που προορίζονται για επεμβάσεις do-it-yourself 

- τα επαλειφόμενα ελαστομερή υλικά ( ακρυλικά,πολυουρεθανικά κλπ) που επίσης είναι υλικά do-it-yourself για στεγανοποιήσεις ταρατσών

- οι μεμβράνες κεραμοσκεπών που χρησιμοποιούνται στις στέγες,κάτω από τα κεραμίδια

- και τέλος τα στεγανωτικά χρώματα και τα διαφανή υδαταπωθητικά που χρησιμοποιούνται στους τοίχους.

Η τεχνολογία έχει ξεφύγει πολύ μπροστά και πλέον έχουμε υλικά που δεν λερώνονται,που αναπνέουν,που δεν πιάνουν μύκητες ή/και μικρόβια,που έχουν θερμοανακλαστική δράση και ενσωματωμένη νανοτεχνολογία,αντέχουν περισσότερο στο χρόνο και στα χημικά,προσφύονται καλύτερα και έχουν μόνιμη ελαστικότητα.

Για στεγανωτικά υλικά υψηλής τεχνολογίας καλέστε τους ειδικούς στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου