Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες: Οδηγίες σωστής εφαρμογής (3)







Ρίξτε πρώτα μια ματιά στα προηγούμενα μέρη αυτού του αφιερώματος:

Ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες: Μυστικά και συμβουλές για τη σωστή τοποθέτηση τους (1)



Επίσης δείτε αυτό το κλασσικό άρθρο:



Πάμε τώρα στον βαθμό σύνδεσης του ασφαλτοπάνου με το υπόστρωμα.

Η ολική / πλήρης επικόλληση του ασφαλτοπάνου είναι ο πιο σίγουρος τρόπος γιατί δίνει μεγαλύτερη σιγουριά για τέλεια στεγανοποίηση αλλά και γιατί κάνει πιο εύκολο τον εντοπισμό των προβλημάτων σε περίπτωση αστοχίας.

 Λόγω της ολικής επικόλλησης το νερό δεν μπορεί να ταξιδέψει για πολύ από το σημείο εισόδου προς το σημείο εξόδου ( εμφάνιση στο ταβάνι).

Στην περίπτωση αυτή το φλόγιστρο θα πρέπει να θερμαίνει ταυτόχρονα το ασταρωμένο υπόστρωμα και το ασφαλτόπανο, με την έμφαση να δίνεται στο ασφαλτόπανο.

Παρεμπιπτόντως είναι συνετό να χρησιμοποιήσετε ένα καλό αστάρι για τη δουλειά αυτή:


Η πλήρης επικόλληση μπορεί να είναι η ασφαλέστερη αλλά σε μεγάλες ταράτσες οι μετακινήσεις του υποστρώματος είναι επίσης μεγάλες και το ίδιο η κόπωση του ασφαλτοπάνου από τις συνεχείς συστολοδιαστολές.

Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ημιανεξαρτησία στη συγκόλληση με τη χρήση μιας τρυπητής ασφαλτικής μεμβράνης - όπως το Arco forato - κάτω από το ασφαλτόπανο. 

Έτσι η σύνδεση του ασφαλτοπάνου με την ταράτσα γίνεται μόνο μέσω των τρυπών και υπάρχουν τα περιθώρια η μεμβράνη να συστολοδιαστέλλεται χωρίς μεγάλο ερπυσμό / χρόνια παραμόρφωση.

Σε περιπτώσεις ανεστραμμένης μόνωσης με βάρος από πάνω όπως θερμομονωτικά πλακάκια,χαλίκι,πλάκες πεζοδρομίου κλπ, το πιο σωστό είναι να κολλήσουμε το ασφαλτόπανο χωρίς αστάρι με συγκόλληση μόνο των αρμών του. Καμία σύνδεση με το υπόστρωμα και συνεπώς καμία παραμόρφωση. Αυτό λέγεται πλήρης ανεξαρτησία.

Δώσαμε εδώ μερικές βασικές συμβουλές για τη σωστή τοποθέτηση των ασφαλτοπάνων. Για περισσότερες θα χρειαστεί να ανατρέξετε στις δεκάδες των σχετικών άρθρων αυτού του blog.

Για ασφαλτικές μεμβράνες / ασφαλτόπανα σε πολύ καλές τιμές και ποιότητα,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου