Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Επαλειφόμενοι αναστολείς διάβρωσης Kimifer απ' ευθείας στους οπλισμούς του μπετόν





Οι αναστολείς διάβρωσης είναι ανόργανες ή οργανικές ουσίες που χρησιμοποιούνται προληπτικά ή θεραπευτικά για την προστασία των σιδηροπλισμών του οπλισμένου μπετόν από τη διάβρωση.

Δεκάδες διαφορετικές φόρμουλες δοκιμάζονται συνεχώς για την αποτελεσματικότητά τους αλλά και για για την φιλικότητά τους προς τους χρήστες και το περιβάλλον δεδομένου οι πρώτοι αναστολείς διάβρωσης ήταν επικίνδυνα τοξικοί.

Στα πλαίσια του παρόντος εξετάζουμε στους αναστολείς διάβρωσης εν είδει επαλειφόμενων κονιαμάτων - τύπου Kimifer - που μπαίνουν συνήθως σε δύο στρώσεις με πινελάκι απ' ευθείας πάνω στους καθαρισμένους οπλισμούς λίγο πριν γίνει η αποκατάσταση της γεωμετρίας της διατομής με έτοιμα επισκευαστικά κονιάματα.

Αυτά τα επαλειφόμενα κονιάματα μπορεί να είναι ενός,δύο ή και τριών συστατικών.
 Για λόγους απλούστευσης και ευκολίας προτιμάμε τα μονοσυστατικά Kimifer   και Kimifer SP.
 Είναι προϊόντα που χρειάζονται απλά λίγο νερό για να γίνουν ένα ευκολοδούλευτο,ρευστό κονίαμα που μπορεί να εφαρμοστεί πάνω στις ράβδους οπλισμού με ένα πινέλο.

Επισημαίνεται ότι όλα τα επαλειφόμενα κονιάματα με αναστολείς διάβρωσης δεν είναι ίδια και γι αυτό υπάρχει μεγάλη διασπορά τιμών. Είναι θέμα συγκέντρωσης ενεργών συστατικών.

Τοποθετούνται πάνω σε καθαρό,λευκό μέταλλο κι αυτό σημαίνει ότι κανονικά χρειάζεται καθαρισμός των οπλισμών με αμμοβολή.

Επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας εξουδετερωτής σκουριάς:

Επισκευή μπετόν: Εξουδετερωτής - μετατροπέας σκουριάς Dephop 2


Οι επαλειφόμενοι αναστολείς διάβρωσης εφαρμόζονται σχεδόν πάντα σε δύο στρώσεις για να πιάσουν ένα συνολικό πάχος πάνω στο σίδερο κοντά στα 2mm. Για ένα 14αρι σίδερο αυτό σημαίνει μια κατανάλωση ανά τρέχον μέτρο κοντά στα 150gr.

Ακολουθεί η κυρίως επισκευή και αποκατάσταση της γεωμετρίας της υπόψη διατομής με τα κατάλληλα επισκευαστικά κονιάματα:


Aν χρειάζεστε επισκευαστικά προϊόντα μπετόν που περιέχουν αναστολείς διάβρωσης - Kimifer κλπ -,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 
Εδώ θα βρείτε τα πάντα σχετικά με την επισκευή οπλισμένου σκυροδέματος.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου