Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Υφάσματα και ελάσματα από ανθρακονήματα για στατικές ενισχύσεις / αποκαταστάσεις (1)

Για τα υφάσματα και τα ελάσματα από ανθρακονήματα για στατικές ενισχύσεις / αποκαταστάσεις έχουμε γράψει εδώ:


Ελάσματα από ανθρακονήματα για επισκευές σε δομικά στοιχεία από μπετόν (1)Πρόκειται για υψηλών αντοχών δομικά προϊόντα ενίσχυσης, τεχνολογίας ινοπλισμένων πολυμερών / FRPs από ανθρακονήματα.

Τα ανθρακοϋφάσματα ή τα υφάσματα  από ανθρακονήματα είναι υφάσματα ειδικής πλέξης πολύ μεγάλων αντοχών.
Ζυγίζουν πολύ λιγότερο από τον χάλυβα ενώ παράλληλα έχουν πολύ μεγαλύτερες αντοχές και δεν διαβρώνονται. 

Η ανάγκη για επισκευές παλιών κτιρίων έχει αυξήσει πολύ τη ζήτησή τους κατά τα τελευταία χρόνια με συνέπεια να ακούμε όλο και συχνότερα τη λέξη "ανθρακονήματα" στις κατασκευές


Χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για την κλειστή περίσφιγξη υποστυλωμάτων καθώς και για τη διαμόρφωση ανοιχτών μανδυών ενίσχυσης σε δοκούς και πλακοδοκούς.

Για τη μεταβίβαση των τάσεων από τα δομικά στοιχεία στα υφάσματα  από ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες εποξειδικές ρητίνες. 

Μια εποξειδική ρητίνη χρησιμοποιείται σαν αστάρι για τον εμποτισμό και την ρύθμιση της απορροφητικότητας του υποστρώματος και μια άλλη σαν undercoating -πάνω στο σκυρόδεμα - και overcoating πάνω στα υφάσματα  από ανθρακονήματα. 

Στην τελευταία στρώση κάνουμε επίπαση χαλαζιακής άμμου κοκκομετρίας 0.4-0.8mm για την επιβοήθηση της πρόσφυσης των τελικών τσιμεντοειδών  κονιαμάτων φινιρίσματος και προστασίας.

Περισσότερα στο 2ο μέρος του άρθρου αυτού.

Για  υφάσματα και ελάσματα από ανθρακονήματα για στατικές ενισχύσεις / αποκαταστάσεις σε δομικά στοιχεία από μπετόν σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου