Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Αποστραγγιστική μεμβράνη: Τοποθέτηση (3)
Αποστραγγιστική μεμβράνη στην καλύτερη τιμή της αγοράς μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.Ρίξτε πρώτα μια ματιά στα δύο πρώτα μέρη αυτού του άρθρου:


Αποστραγγιστικές μεμβράνες: Ποιος ο ρόλος τους; (1)
- Μια άλλη εφαρμογή για την αποστραγγιστική μεμβράνη είναι οι κήποι σε δώματα:Η αποστραγγιστική αυτή μεμβράνη έχει μεγάλες προεξοχές 20mm που κοιτάνε προς τα κάτω, προς το υλικό στεγανοποίησης.

 Στο επίπεδο μέρος της έχει τρύπες για να αποστραγγίζεται η περίσσεια του νερού. 

Οι προεξοχές έτσι όπως κοιτάνε προς τα κάτω είναι σαν μικρά ποτηράκια που κρατάνε μέσα τους νερό για να χρησιμοποιηθεί από τα ριζικά συστήματα των φυτών όποτε απαιτηθεί.

Οι ίδιες μεμβράνες χωρίς τρύπες χρησιμοποιούνται σε υπόγεια έργα όπου πρέπει να παροχετευθούν μεγάλοι όγκοι νερού π.χ. σε τουνελ.


Τοποθέτηση αποστραγγιστικής μεμβράνης

Η κλασσική αποστραγγιστική μεμβράνη των τοιχίων τοποθετείται με τις προεξοχές να κοιτάνε προς το τοιχίο.

Ανάλογα με το βάθος του τοιχίου μπορούν να μπουν κατά πλάτος - πράγμα που συμφέρει γιατί θα υπάρχουν λιγότεροι αρμοί - ή κατά μήκος.

Πάντα δύο γειτονικά φύλλα αλληλοεπικαλύπτονται κατά 15-20cm.

Για τη στήριξή τους υπάρχουν τα κατάλληλα καρφιά και οι ροδέλες τους καθώς και τα προφίλ στήριξης στην άνω απόληξη, στο επίπεδο περίπου της στάθμης του εδάφους.

Στις αποστραγγιστικές μεμβράνες με γεωύφασμα η τοποθέτηση γίνεται με τις προεξοχές να κοιτάνε προς το έδαφος και στις μεμβράνες κήπων να κοιτάνε προς τα κάτω,προς τη στεγανοποίηση δηλαδή.

Τελειώνοντας:

Η αγορά στη Ελλάδα έχει ευτελισθεί όσο δεν πάει άλλο και οι περισσότερες μεμβράνες που χρησιμοποιούνται είναι στα 400gr/m2.

Είναι προϊόντα αδύναμα και χωρίς καλή μακροχρόνια συμπεριφορά. 
Θα συνιστούσαμε ένα ελάχιστο βάρος στα 500gr/m2.

Για καλή αποστραγγιστική μεμβράνη και σε μεγάλη ποικιλία και οικονομική τιμή, καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου