Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Στηρίγματα / βύσματα για εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη: Συμβουλές (1)








Για στηρίγματα / βύσματα για εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη σε πολύ καλή ποιότητα και τιμές,κάντε μας ένα τηλεφώνημα στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Πλαστικά στηρίγματα - ούπα - βύσματα για εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη



Τι προσέχουμε όμως όταν επιλέγουμε και τοποθετούμε τα στηρίγματα / βύσματα για εξωτερική  θερμομόνωση;

Το πιο βασικό είναι να είναι να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής οδηγίας ETAG 014. 

Είναι η καλύτερη εγγύηση ότι πληρούν κάποια βασικά στάνταρ τα οποία και θέτει η συγκεκριμένη οδηγία.

Από κει και πέρα μπορεί κανείς να πάει σε ύψιστη ποιότητα π.χ. Fischer ή σε πιο οικονομικά αλλά αποδεκτά και επαρκή προϊόντα όπως π.χ. τα Thermomaster dowels.

Τα στηρίγματα / βύσματα θερμοπρόσοψης θα πρέπει να είναι κατάλληλα για το υπάρχον υπόστρωμα.

Για παράδειγμα τα περισσότερα δεν είναι κατάλληλα για ένα υπόστρωμα από ελαφροσκυρόδεμα ή πορομπετόν τύπου Ytong.

 Σιγουρευόμαστε λοιπόν για την πολύ σημαντική αυτή παράμετρο ζητώντας το τεχνικό φυλλάδιο του κατασκευαστή. 


Μετά έρχεται η επιλογή του κατάλληλου μήκους των αγκυρίων / στηριγμάτων.

Το μήκος τους ορίζεται από το πάχος των θερμομονωτικών πλακών και το απαιτούμενο βάθος αγκύρωσης που δίνει ο κατασκευαστής για τον συγκεκριμένο τύπο υποστρώματος.

Από κει και πέρα θα πρέπει να προσθέσουμε και κάτι για το πάχος της θερμομονωτικής κόλλας.
 Αν υπάρχει και παλιός σοβάς θα πρέπει να υπολογίσουμε και το πάχος του γιατί θεωρείται μη φέρον στοιχείο.

Τέλος πρέπει να πάρουμε υπόψη και την πιθανή έλλειψη επιπεδότητας του υποστρώματος. Συνεπώς τα πράγματα δεν είναι και τόσο προφανή...

Για την διάνοιξη των οπών θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το δράπανο που προτείνει ο κατασκευαστής ανάλογα και με τη φύση του υποστρώματος. 

Τέλος του 1ου μέρους  


Για στηρίγματα / ούπα για εξωτερική θερμομόνωση σε πολύ καλή ποιότητα και τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου