Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Στεγανοποίηση / στεγάνωση δεξαμενής πόσιμου νερού από μπετόνΓια στεγανοποίηση / στεγάνωση / μόνωση δεξαμενής πόσιμου νερού,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Διαβάστε επίσης:

Στεγανοποίηση - στεγάνωση δεξαμενής με πόσιμο νερόΗ στεγανοποίηση / στεγάνωση μιας δεξαμενής με πόσιμο νερό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα λόγω της υδροστατικής πίεσης που δεν συγχωρεί ατέλειες,ολιγωρίες και παραλείψεις.

Επιπλέον δεν θα πρέπει να αναπτύσσονται κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες μορφές μυκήτων όπως άλγη,λειχήνες κλπ.

Σε υπέργειες δε δεξαμενές το σύστημα στεγανοποίησης θα πρέπει να είναι αρκούντως εύκαμπτο για να αντιμετωπίζει τις συνεχείς συστολοδιαστολές του υποστρώματος λόγω θερμοκρασιακών αλλαγών αλλά και λόγω αλλαγών της υδροστατικής πίεσης από τα σκαμπανεβάσματα της στάθμης του νερού.

Η αρχή θα πρέπει να γίνεται πάντα από το ίδιο το μπετόν που θα πρέπει να είναι προσεγμένο ως προς τη σύνθεσή του,τη σκυροδέτηση και την ωρίμανσή του.

Να περιέχει τους κατάλληλους υπερρευστοποιητές και / ή στεγανωτικά μάζας για να έχει το μικρότερο δυνατό πορώδες και την μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση στη διείσδυση του νερού.

Στους αρμούς εργασίας θα πρέπει να προβλεφθούν τα κατάλληλα μπεντονιτικά ή PVC waterstops και στους αρμούς διαστολής τα κατάλληλα  PVC waterstops,μαστίχες αρμών ή άλλα συστήματα από λωρίδες πολυμερών υλικών και εποξειδικές ρητίνες.

Έχουν αναπτυχθεί αρκετά συστήματα για τη στεγανοποίηση / στεγάνωση / μόνωση δεξαμενής πόσιμου νερού από μπετόν,μερικά από τα οποία είναι εύκαμπτα ή ημιεύκαμπτα κάτι πολύ επιθυμητό για την περίπτωση.

Οι περισσότερες επεμβάσεις πάντως γίνονται με τσιμεντοειδή συστήματα και κυρίως με εύκαμπτα συστήματα τύπου Kristoflex που μπορεί να είναι και οπλισμένα με ένα υαλόπλεγμα για καλύτερες αντοχές σε εφελκυσμό κάμψης.

Δεν συνιστούμε άκαμπτα συστήματα τύπου Kristeau ακόμη και για τις υπόγειες δεξαμενές,τα θεωρούμε ανεπαρκή για την περίπτωση.

Χρησιμοποιούμε εύκαμπτα τσιμεντοειδή σαν το Kristoflex που τα οπλίζουμε με ένα αλκαλίμαχο,πολύ δυνατό υαλόπλεγμα μικρής βροχίδας όπως το Vertex R51.


Προσέξτε τα εξής βασικά σημεία:

- λούκια σε όλες τις γωνίες με ένα αντισυρρικνωτικό κονίαμα για να γλυκάνει η συναρμογή

- αποστάτες / φουρκέτες,ρωγμές,φωλιές αδρανών και λοιπές ατέλειες τακτοποιούνται / επιδιορθώνονται με το ίδιο κονίαμα

- οι επιφάνειες να είναι καθαρές και συνεκτικές και βρεγμένες μέχρι άρνησης αλλά χωρίς στάσιμα νερά

- τα στεγανοποιητικά υλικά δουλεύονται με την κατάλληλη βούρτσα και με δυναμικές,επίμονες,στακάτες κινήσεις. 
Καμία σχέση με τα χρώματα! 
Εδώ μιλάμε για μια δομικού χαρακτήρα παρέμβαση.

- άρα θα πρέπει να προσθέτουμε τα απολύτως απαραίτητο νερό και όχι παραπάνω για την ευκολία μας.


Ρίξτε μια ματιά στο χρήσιμο αυτό άρθρο:

Στεγανοποίηση με τσιμεντοειδή: Τα θανάσιμα λάθη


Για τη στεγανοποίηση / στεγάνωση / μόνωση δεξαμενής με πόσιμο νερό έχουμε τα κατάλληλα υλικά.
 Καλέστε μας στο 2310 428900 για πληροφορίες και ενδεικτικές τιμές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου