Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Καθαρισμός μούχλας από τοίχους/ταβάνια κλπ.







Διαβάστε επίσης:

«Μούχλα: Πώς να την αποφύγετε (το πλήρες άρθρο)»


Η μούχλα στο σπίτι: Αντιμετώπιση– καθαρισμός – θεραπεία



Ο καθαρισμός της μούχλας από τοίχους και ταβάνια στο σπίτι είναι υποχρεωτικός, πριν συνεχίσετε με οποιαδήποτε προληπτικά μέτρα.

Δεν μπορείτε π.χ. να βάψετε με αντιμουχλικά χρώματα πάνω σε μουχλιασμένες επιφάνειες. Θα είναι σαν να σφραγίζεται ένα δόντι χωρίς να καθαρίζεται εξονυχιστικά.

Πριν προχωρήσετε στον καθαρισμό της μούχλας, θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσετε το πρόβλημα της υγρασίας που προκαλεί τη μούχλα. 

Διαβάστε προσεκτικά τα links.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥΧΛΑΣ
 
Μη χρησιμοποιείτε ποτέ χλωριούχα σκευάσματα όπως η χλωρίνη οικιακής χρήσης (υποχλωριώδες νάτριο). Είναι τοξικά, διαβρωτικά και καταστρέφουν μερικά δομικά υλικά. Επίσης δεν είναι αποτελεσματικές με τα σπόρια του κοινού μύκητα stachybotrys.

Προτιμήστε τα εξειδικευμένα υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά όπως το δικό μας Antimousse ή το πιο προηγμένο και βασισμένο στη νανοτεχνολογία Bioni Clean.

Καθαρισμός μούχλας από ταβάνια - τοίχους - μπάνια - κουζίνες με Bioni clean ( νανοτεχνολογία αργύρου)


Ψεκάστε και αφήστε να δράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Καθαρίστε τη νεκρή μούχλα και τα σπόρια της. Εξυπακούεται ότι όλα αυτά τα υλικά χρειάζονται προσοχή και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα μάτια, τους βλεννογόνους και το δέρμα. Απλά τα νέα προϊόντα είναι πιο ασφαλή από αυτά που κυκλοφορούσαν μόλις πριν λίγα χρόνια.

Η μούχλα έχει καθαριστεί πλέον αλλά αν δε λάβετε προληπτικά μέτρα, θα ξαναβγεί σε λίγους μήνες.

Οι επιφάνειες χρειάζονται θερμομόνωση για να αποφεύγεται το ενδεχόμενο της συμπύκνωσης. Αν η θερμομόνωση δεν είναι εφικτή, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους με ένα αντιμουχλικό χρώμα εγνωσμένης αξίας όπως το

Bioni Nature


Πολλά από τα φερόμενα ως αντιμουχλικά χρώματα πιάνουν μούχλα μέσα σε λίγους μήνες.

Για εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού της οικιακής μούχλας σε τοίχους,ταβάνια κλπ μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 428900 ή στο 2310 402154.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου