Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Θερμομόνωση ταράτσας σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Αττική: Τι προσέχουμε! (2)






Για τη θερμομόνωση της ταράτσας σας σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Αττική και σε πολύ δελεαστικές τιμές, ελάτε σε επαφή με τους τεχνικούς μας στο 2310 428900.


Δείτε το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:



Θερμομόνωση ταράτσας σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Αττική: Τι προσέχουμε! (1)


Δείτε επίσης τα πάντα για τη μόνωση μιας ταράτσας εδώ:

Πάμε λοιπόν στο πάχος της θερμομόνωσης

Θα τα πούμε απλά και κατανοητά για τον μέσο ιδιώτη

Πρέπει νa πάρουμε υπόψη της συστάσεις του Κανονισμού ΕΝεργειακής Απόδοσης Κτιρίων / ΚΕΝΑΚ.

Ο κανονισμός μας δίνει λοιπόν τους παρακάτω μέγιστους επιτρεπόμενους συντελεστές θερμοπερατότητας για πλακες δωμάτων σε επαφή με εξωτερικό αέρα για τις διάφορες κλιματικές ζώνες:


- ζώνη Α: 0,45 W/m2 K

- ζώνη Β: 0,40 W/m2 K

- ζώνη Γ: 0,35 W/m2 K

- ζώνη Δ: 0,30 W/m2 K


Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε καποια ελάχιστα πάχη θερμομονωτικού υλικού έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις που θέτει ο ΚΕΝΑΚ.

Όσο πιο μεγάλα τα πάχη,τόσο πιο μικρή η θερμοπερατότητα - η ποσότητα δηλαδή της θερμότητας που περνάει μέσα από 1m2 διατομής στη μονάδα του χρόνου - και έτσι από κάποιο πάχος και πάνω θα ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του κανονισμού.

Αυτό το πάχος θα μάθουμε να το υπολογίζουμε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 
Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη μελέτη που θα γίνει έτσι κι αλλιώς αλλά μας δίνει μια καλή και γρήγορη ένδειξη για το απαιτούμενο πάχος θερμομόνωσης.


Η θερμοπερατότητα είναι το αντίστροφο της συνολικής θερμικής αντίστασης

U=1/Rολ

Με το δεδομένο ότι η θερμική αντίσταση του θερμομονωτικού υλικού αποτελεί το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της συνολικής θερμικής αντίστασης της διατομής του δομικού στοιχείου, μπορούμε να αλλάξουμε το Rολ στον τύπο με το Rθ του θερμομονωτικού υλικού και να είμαστε προς τη μεριά της ασφάλειας μιας και η πραγματική θερμοπερατότητα  θα είναι κατά τι μικρότερη από την ελάχιστη απαιτούμενη.

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι βρισκόμαστε στη ζώνη Γ και θα χρησιμοποιήσουμε εξηλασμένη πολυστερίνη σαν θερμομονωτικό υλικό ( λ=0,034 W/m K στην περιοχή αυτή των παχών).

Rθ=1/U=1/0,35=2,86 m2 K / W

Δεδομένου ότι Rθ=d/λ, το d,δηλαδή το πάχος του θερμομονωτικού θα είναι d= Rθ x λ=2,86 x 0,034=0,097m δηλαδή 9,7cm.

Άρα βάζουμε 10αρα εξηλασμένη πολυστερίνη και είμαστε πάνω από τους κανονισμούς..

Κι αν το 10αρι πάχος σας φαίνεται πολύ σκεφθείτε μόνο ότι στα περισσότερα κράτη δουλεύουν με πάχη από 15cm και πάνω και ότι στα παθητικά κτίρια που είναι προ των πυλών θα μιλάμε για πάχη 15-30cm, ανάλογα με το υλικό θερμομόνωσης.


Τέλος του 2ου μέρους


Για τη θερμομόνωση της ταράτσας σας σε  Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Αττική σε προνομιακές τιμές,τηλεφωνήστε στους ειδικούς στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου