Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ουδέτερη vs όξινη σιλικόνη

 



Για σιλικόνες κάθε είδους, όξινες ή ουδέτερες καθώς και όλες τις σφραγιστικές μαστίχες, καλέστε μας στο 2310 428900.

Καλύπτουμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Όξινες είναι οι σιλικόνες που όταν πολυμερίζονται εκλύουν μια δριμεία μυρωδιά ξυδιού.

Είναι οι περισσότερο χρησιμοποιούμενες και αρκετά φθηνότερες από τις ουδέτερες, πολυμερίζονται δε αρκετά πιο γρήγορα από αυτές χωρίς όμως να επιδεικνύουν την αντοχή τους σε εξωτερικές συνθήκες.

Είναι πάντως προτιμότερες όταν το ζητούμενο ειναι η διαφάνεια π.χ. σε κατασκευές με τζάμια.

Κατάλληλες για επιφάνειες που δεν έχουν πρόβλημα με τα εκλυόμενα οξέα: γυαλί, εφυαλωένο πλακάκι, ανοδιωμένο αλουμίνιο, βερνικωμένα ξύλα, πολυεστερικές και εποξειδικές κατασκευές κλπ.

Οι ουδέτερες σιλικόνες εκλύουν κάποια αλκοόλη και αναδίδουν ήπια οσμή ή και καμία ανάλογα με το σύστημα πολυμερισμού τους.

Είναι ακριβότερες από τις όξινες και κατάλληλες για περισσότερες επιφάνειες από αυτές. Για παράδειγμα είναι κατάλληλες - εκτός των άλλων - και για αμεταχείριστο / άβαφο ξύλο, οικοδομικές επιφάνειες όπως φυσική πέτρα και μάρμαρο και μέταλλα επιρρεπή σε διάβρωση από οξέα όπως ο χαλκός, ο ορείχαλκος, ο μόλυβδος, γαλβανισμένες επιφάνειες κλπ.

Πιάνει καλύτερα στις πορώδεις και στις αλκαλικές επιφάνειες.

Μια καλή αρχή για τη χρήση τους είναι να χρησιμοποιείτε την ουδέτερη σε περίπτωση αμφιβολίας.

 Αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις do-it-yourself. Oι επαγγελματίες υποτίθεται ότι ξέρουν πέντε πραγματα παραπάνω για σωστή διάκριση.

Να σημειωθεί ότι η τάση είναι να χρησιμοποιούνται φθηνά και κακά προϊόντα και το πιθανότερο είναι όταν πάτε σε κάποιο σχετικό μαγαζί να σας προτείνουν κάτι τέτοιο για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Και τα δύο προϊόντα βγαίνουν σε αντιμουχλική / αντιμυκητιακή έκδοση και δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά ως προς την παράμετρο αυτή.

Επίσης και τα δύο είναι γενικά μη βαφόμενα.


Για ότι αφορά σε όξινες, ουδέτερες και κάθε είδους σιλικόνες, τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου