Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Γυψοσανίδες: Είναι ανθεκτικές οι κατασκευές σε κρούση;







Με τα αμερικάνικα έργα που κατακλύζεται ο μέσος τηλεθεατής και όπου για την πλάκα του ο πρωταγωνιστής διαλύει τοίχους με μια γροθιά,είναι λογικό να γεννιούνται αμφιβολίες για την αντοχή των κατασκευών από γυψοσανίδες σε μηχανικές καταπονήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι για οικιακή χρήση και για νορμάλ συνθήκες οι κοινές γυψοσανίδες είναι αρκούντως στέρεες και ανθεκτικές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μέτρα προστασίας.

Μπορεί να κυκλοφορείτε πολύ συχνά σε χώρους που είναι φτιαγμένοι με γυψοσανίδες και να μη το έχετε καν προσέξει,και μάλλον αυτή είναι η κύρια πιθανότητα.

Αν δοκιμάσετε την αντοχή τους με πίεση ή χτυπήματα με ένα αμβλύ αντικείμενο θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι. Δεν έχουν πρόβλημα μηχανικών αντοχών οι κοινές γυψοσανίδες.

Σε περίπτωση που χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αντοχή μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε διπλές γυψοσανίδες,πυκνότερους ορθοστάτες για τη στήριξή τους ή και ειδικές γυψοσανίδες με πυκνότερο πυρήνα και επιφανειακή ενίσχυση με δυνατά αλκαλίμαχα υαλοπλέγματα.


Περισσότερα για τις γυψοσανίδες εδώ:

Γυψοσανίδες - Θεσσαλονίκη: Τοποθέτηση - συνεργεία - τιμές


Για μεγάλες απαιτήσεις σε μηχανική κατάχρηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσιμεντοσανίδες που από τη φύση τους είναι πολύ στιβαρό και ανθεκτικό υλικό:

Τσιμεντοσανίδες Aquafire: Μοναδικά πλεονεκτήματα - προσιτές τιμές - χαμηλό κόστος (1)



Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στην ξηρά δόμηση - γυψοσανίδες,τσιμεντοσανίδες, κλπ. - μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου