Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Εξωτερική μόνωση τοίχων - θερμοπρόσοψη: Σύγκριση με την εσωτερική (6)







Για εξωτερική μόνωση τοίχων - θερμοπρόσοψη σε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη, τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 για να σας φέρουμε σ' επαφή με κάποιο από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μας. 
Ανταγωνιστικές τιμές και πολύ αξιόπιστη δουλειά.


Ρίξτε μια ματιά στο προηγούμενο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:


Εξωτερική μόνωση τοίχων - θερμοπρόσοψη: Τι επιλέγω από τόσα συστήματα; (5)



6. Γιατί να κάνω εξωτερική μόνωση τοίχων και όχι εσωτερική που είναι και φθηνότερη;


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο παρακάτω σχετικό άρθρο:


Στο ανωτέρω link θα βρείτε κάποια πλεονεκτήματα της εσωτερικής μόνωσης. Αλλά - όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή - υπάρχουν και μειονεκτήματα τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερούν. 


Μερικοί σημαντικοί λόγοι για να αποφύγετε την εσωτερική μόνωση τοίχων


1. Υπάρχει απώλεια πολύτιμου,ζωτικού εσωτερικού χώρου εκτός αν κοροϊδέψετε τον εαυτό σας και χρησιμοποιήσετε απαράδεκτα μικρά πάχη.

Όπως έχουμε γράψει και στα προηγούμενα μέρη,η επιτυχία του εγχειρήματος έγκειται στη χρήση μεγάλων παχών θερμομονωτικού υλικού.

Αναγκαζόμαστε όμως συχνά λόγω των συνθηκών να χρησιμοποιούμε μικρότερα πάχη από αυτά που επιθυμούμε.

2. Θα υπάρξουν αναγκαστικά θερμογέφυρες,αμόνωτα δηλαδή σημεία που θα επηρεάσουν δυσμενως την απόδοση του συστήματος.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο.
 Το κύριο πρόβλημα είναι με τις συμπυκνώσεις υδρατμών στις περιοχές των θερμογεφυρών και βέβαια με τη συνεπαγόμενη ανάπτυξη μούχλας.

3. Χάνεται μια μοναδική ευκαιρία για να συντηρηθούν και να αναβαθμιστούν οι προσόψεις.
 Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της εξωτερική μόνωσης / θερμοπρόσοψης είναι η ευκαιρία που μας δίνει για την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων και κατ' επέκταση όλου του σπιτιού.

4. Η εσωτερική μόνωση είναι μια μεγάλη φασαρία για τους ενοίκους. 
Θα έχουν για πολλές μέρες τα συνεργεία μέσα στα πόδια τους και θα πρέπει να κάνουν και αρκετές αλλαγές μετατροπές  σε πρίζες,σώματα θέρμανσης και διάφορα άλλα εξαρτήματα / εξοπλισμό.

5. Δομοφυσικά δεν είναι η καλύτερη λύση γιατί τυχόν συμπυκνώσεις θα γίνουν μεσα στην τοιχοποιίας πράγμα που μπορεί να μας αναγκάσει να χρησιμοποιήσουμε ένα αμφιλεγόμενο φράγμα υδρατμών.


6. Και κάτι τελευταίο αλλά όχι έσχατο:

Δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη θερμοχωρητικότητα των τοίχων,τη φυσική τους δηλαδή ικανότητα να αποθηκεύουν θερμότητα και να την αποδίδουν σιγά-σιγά όταν κλείσει η θέρμανση.

Οι τοίχοι δηλαδή είναι κάτι σαν θερμοσυσσωρευτές και με την εσωτερική μόνωση αυτό αναιρείται.


Συμπερασματικά:  

 Η εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη θεωρείται σαν ανώτερος τεχνικά και λειτουργικά τρόπος μόνωσης σε σχέση με τις εσωτερικές επεμβάσεις.


Για εξωτερική μόνωση τοίχων - θερμοπρόσοψη σε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη, τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 για να σας φέρουμε σ' επαφή με κάποιο από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μας. Ανταγωνιστικές τιμές και πολύ αξιόπιστη δουλειά.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου