Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Θερμοπρόσοψη - εξωτερική θερμομόνωση τοίχων: Ενσωματωμένη αποστράγγιση (10)








Θερμοπρόσοψη - εξωτερική θερμομόνωση τοίχων στις καλύτερες τιμές μόνο στο 2310 428900.
 Εξυπηρετούμε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη με εξουσιοδοτημένα συνεργεία 



Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο προηγούμενο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:




Εξωτερική μόνωση / θερμομόνωση τοίχων: Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα (9)





10. Tι είναι η αποστραγγιζόμενη θερμοπρόσοψη;



Η αποστραγγιζόμενη θερμοπρόσοψη ενδείκνυται στις περιπτώσεις που πρέπει θα εφαρμοσθεί όχι πάνω σε κλασικές προσόψεις από τούβλα ή μπετόν αλλά πάνω σε λεπτά πετάσματα όπως τσιμεντοσανίδες,υαλοσανίδες,προϊόντα με βάση το ξύλο κλπ.

Η  αποστραγγιζόμενη θερμοπρόσοψη άρχισε να εφαρμόζεται στις ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του '80 γιατί είχαν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα με καταστροφές του συστήματος και οι μηνύσεις άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή.

Το πρόβλημα ήταν ότι εκεί χρησιμοποιούνταν άλλου είδους υλικά σε σχέση με Ελλάδα και Ευρώπη,πολύ πιο επιρρεπή στις διαβρωτικές επιδράσεις τις υγρασίας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη Ευρώπη είναι πιο συγχωρητικά στην περίπτωση κατασκευαστικών ατελειών γιατί είναι πιο βαριά και με μεγαλύτερο πάχος αλλά και λιγότερο ευαίσθητα στις επιδράσεις της υγρασίας.

Όχι ότι εδώ δεν έχουμε ατέλειες κατασκευαστικές - χαμός γίνεται - αλλά είναι η φύση των υλικών τέτοια που τα προβλήματα συνήθως - αλλά όχι πάντα - καλύπτονται κάτω από το χαλί.

Όπως φαίνεται και στο ανωτέρω σχήμα, στις αποστραγγιζόμενες θερμοπροσόψεις αφήνεται πίσω από το θερμομονωτικό υλικό ελεύθερος,ανεμπόδιστος χώρος πάχους 10-12mm για να αποστραγγίζονται τυχόν νερά που έχουν περάσει μέσα στο σύστημα.

Ο χώρος αυτός αφήνεται με τον τρόπο συγκόλλησης των πλακών που γίνεται με κορδόνια συγκολλητικού υλικού.

Πιο μπροστά έχει εφαρμοσθεί μια στεγανοποιητική στρώση από ελαστομερές υλικό που λειτουργεί και σαν φράγμα για τη μετακίνηση του αέρα,και επιπλέον έχουν σφραγιστεί οι αρμοί ανάμεσα στα πετάσματα με κάποια ελαστική ταινία.

Αυτή είναι η αποστραγγιζόμενη θερμοπρόσοψη και κανονικά έτσι πρέπει να γίνεται και στη Ελλάδα τώρα που αυξάνονται κατακόρυφα οι περιπτώσεις θερμοπροσόψεων πάνω σε υαλοσανίδες και τσιμεντοσανίδες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το μη σωστό φινίρισμα και η σφράγιση των λεπτομερών που δίνουν προβλήματα στο 95% των περιπτώσεων.

Σε ένα ξεχωριστό άρθρο θα κάνουμε αναφορά στα δεκάδες προβλήματα που προκύπτουν από τις αμέτρητες  κατασκευαστικές ατέλειες στις θερμοπροσόψεις.

Το ότι δεν έχουν τινάξει στον αέρα τον τρόπο αυτό θερμομόνωσης οφείλεται αποκλειστικά στον τρόμο δόμησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που όπως προαναφέραμε είναι αρκετά συγχωρητικός για την πληθώρα των κατασκευαστικών λαθών.


Θερμοπρόσοψη - εξωτερική θερμομόνωση τοίχων στις καλύτερες τιμές μόνο στο 2310 428900.
 Εξυπηρετούμε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη με εξουσιοδοτημένα συνεργεία 


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου