Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν - κονιάματα: Ερωταπαντήσεις (2)


 Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν - κονιάματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς μόνο στο 2310 428900.Δείτε το 1ο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν: Ερωτήσεις κι απαντήσεις (1)5.Επηρεάζουν οι ίνες πολυπροπυλενίου την αντοχή σε θλίψη; 
Πρακτικά καθόλου. Βοηθάνε στον καμπτικό εφελκυσμό αλλά στη θλίψη σχεδόν καθόλου. 
6. Τι μπορούμε να πούμε για την κάθιση και την εργασιμότητα του νωπού σκυροδέματος; H κάθιση μπορεί να μειωθεί ειδικά όταν τα μήκη των ινών είναι μεγαλύτερα. Αλλά αυτό δεν έχει ανάλογη επίπτωση στην εργασιμότητα.


Πάντως σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να χρειαστεί και κάποιος υπερρευστοποιητής αν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις εργασιμότητας.


7. Επηρεάζουν οι ίνες πολυπροπυλενίου τη στεγανότητα του μπετόν και των κονιαμάτων;

Nαι,θετικά.

 Ενώ δεν μπορούμε να πούμε ότι θα δώσουν στεγανό μπετόν,εν τούτοις βελτιώνουν αισθητά τη στεγανότητα επειδη μειώνουν τον αριθμό και το εύρος των ρωγμών.

Πάντως μια επιφανειακή μεταχείριση του μπετόν θεωρείται απαραίτητη στις στεγανές κατασκευές.


8. Τι μπορούμε να πούμε για την αντοχή σε κρούση;

Oι ίνες πολυπροπυλενίου κάνουν το μπετόν πιο όλκιμο γιατί μειώνουν τις ρωγμές κι έτσι μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τα σοκ από τις κρούσεις.

Mια σχετική χρήση είναι στα διαχωριστικά στηθαία των αυτοκινητόδρομων.


9. Επηρεάζουν οι ίνες πολυπροπυλενίου την αντοχή σε τριβή;

Πολύ γιατί η ζημιά στην περίπτωση αυτή γίνεται από τις ρωγμές.
 Συγκεκριμένα η διέλευση των κλαρκ η των χειροκίνητων παλετοφόρων προξενεί το σπάσιμο των χειλέων των ρωγμών και δημιουργία σκόνης.

Όταν μειώνονται οι ρωγμές αυξάνει η αντοχή σε τριβή και γι αυτό οι ίνες πολυπροπυλενίου χρησιμοποιούνται μαζικά στα δάπεδα.Ίνες πολυπροπυλενίου για μπετόν - κονιάματα στις καλύτερες τιμές της αγοράς μόνο στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου