Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής: Τα βασικά σημείαΓια θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής θα βρείτε υλικά και συμβουλές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Μόνωση και στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπής: Σωστός τρόπος (2)


Μια στέγη / κεραμοσκεπή μπορεί να γίνει πολύ πολύπλοκη για να είναι απόλυτα λειτουργική και να συμμορφώνεται απόλυτα  στους κανόνες της δομοφυσικής,ωστόσο κάποια πράγματα είναι εν των ων ουκ άνευ:


1.  Σαν θερμομονωτικό υλικό επιλέγουμε κάποιο δύσφλεκτο η καλύτερα άφλεκτο και δεν υποπίπτουμε στο ανεξήγητο, ελληνικό, εγκληματικό παράπτωμα να βάζουμε στη στέγη μας εύφλεκτα υλικά που σε μια ατυχή περίπτωση θα βάλουν μπουρλότο στη στέγη.

Καλή περίπτωση είναι ο πετροβάμβακας αλλά και άλλα ινώδη μονωτικά υλικά.

Το πάχος να είναι αρκετό,όχι τσιγκούνικα πράγματα. 
Δεν προσφέρεται το θέμα για τσιγκουνιές,άλλωστε θα πάρει κανείς τα λεφτά του πίσω με το παραπάνω. 
Ξεχάστε τα 5αρια και πάτε προς τα 10αρια και άνω.

2. Συνήθως θα χρειαστεί και ένα φράγμα υδρατμών κάτω από τη θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής.

 Και δεν λέμε πάντα γιατί το κλίμα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ήπιο σε αρκετές περιοχές της,άρα θα πρέπει να πάρουμε υπόψη και την κλιματική ζώνη.

3. Θα χρειαστεί πάνω από τη θερμομόνωση μια προστασία από το πιθανώς διεισδύον νερό. Αυτό γίνεται με τις μεμβράνες κεραμοσκεπών.

Oι μεμβράνες κεραμοσκεπών μπαίνουν για να σταματούν τα νερά που περνούν ανάμεσα από τους αρμούς των κεραμιδιών και να τα οδηγούν με ασφάλεια στα λούκια.


Τι μεμβράνη να χρησιμοποιήσουμε;

Θα προτείναμε μια καλή αναπνέουσα μεμβράνη για τα πολλά πλεονεκτήματα που παρέχει και κυρίως για την ιδιότητά της να αφήνει τη στέγη να αναπνέει.

Για το πως πρέπει να τοποθετηθεί μια τέτοια μεμβράνη ρίξτε μια ματιά εδώ:


Αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπής / στέγης: Τοποθέτηση - τιμή (2)


Αυτά είναι τα βασικά σημεία στη θερμομόνωση μιας στέγης / κεραμοσκεπής. 
Από κει και πέρα βέβαια υπάρχουν ένα σωρό θέματα προς τακτοποίηση όπως ο σωστός αερισμός πάνω από τη μεμβράνη και κάτω από τα κεραμίδια,η στεγανοποίηση των λεπτομερειών κλπ. 

Διαβάστε τα σχετικά άρθρα σ' αυτό το blog.


Για  θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή των σωστών υλικών.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου