Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Γωνιόκρανα για σοβάδες και θερμοπρόσοψη / εξωτερική μόνωση
Τα γωνιόκρανα τα χρησιμοποιούμε στην οικοδομή για την μηχανική προστασία των γωνιών / ακμών. 

Με τη χρήση τους αποφεύγουμε το συχνό φαινόμενο των σπασμένων γωνιών που είναι αποτέλεσμα τυχαίας μηχανικής κρούσης.

Eπίσης με τη χρήση τους παίρνουμε ίσιες γωνίες και όχι κατά το δοκούν.

Τα γωνιόκρανα για τους κλασσικούς σοβάδες / επιχρίσματα είναι συνήθως φτιαγμένα από γαλβανισμένο ατσάλι και χρησιμοποιούνται τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές εργασίες.

Η άποψή μας πάντως είναι στις εξωτερικές εργασίες να χρησιμοποιούνται μόνο PVC / πλαστικά γωνιόκρανα που συμπεριφέρονται καλύτερα στην υγρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Αργά ή γρήγορα τα μεταλλικά γωνιόκρανα θα σκουριάσουν ανεξάρτητα από την ποιότητά τους. Η διάβρωση είναι ταχύτερη σε υγρά ή / και παραθαλάσσια περιβάλλοντα.

Το τρίψιμο του σοβά επιπρόσθετα χαλάει συνήθως την επιψευδαργύρωση από το γωνιόκρανο.

Συμπέρασμα: Σε εξωτερικούς σοβάδες προτιμήστε PVC / πλαστικά γωνιόκρανα  όπως τα Masterprofil της γκάμας μας.


Μιλώντας για θερμοπρόσοψη / εξωτερική θερμομόνωση τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα γιατί εδώ επιτρέπονται - και ορθά - μόνο PVC / πλαστικά γωνιόκρανα   και μάλιστα με υαλόπλεγμα από τις δύο μεριές.

Αυτά τα γωνιόκρανα τοποθετούνται αφού περαστούν οι θερμομονωτικές πλάκες και πριν εφαρμοστεί η στρώση βάσης με το υαλόπλεγμα. 

Η τοποθέτηση γίνεται με κόλλα θερμοπρόσοψης που μπαίνει με σπάτουλα και μετά ακολουθεί ο εγκιβωτισμός και η κατακορύφωση.

Τα γωνιόκρανα αυτά με το υαλόπλεγμα τους μας απαλλάσσουν από την υποχρέωση να γυρνάμε το υαλόπλεγμα θερμοπρόσοψης στις γωνίες.

 Μετά από την τοποθέτησή τους αρχίζει η διαδικασία δημιουργίας στρώσης βάσης.


Περισσότερα για τα γωνιόκρανα θα βρείτε στα παρακάτω links:

Οδηγοί σοβά - γωνιόκρανα γαλβανιζέ για σοβάδες: ειδικές τιμέςΓια γωνιόκρανα σοβάδων ή εξωτερικής μόνωσης / θερμοπρόσοψης καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου