Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Μούχλα στο σπίτι: 14 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε! (3)








10. Κλείνοντας με το θέμα του αερισμού, καλό θα είναι να αφήνετε τις πόρτες ανοιχτές στο σπίτι για να κυκλοφορεί ελεύθερα ο αέρας ακόμη και στα πιο ξεχασμένα δωμάτια και να μη κολλάτε έπιπλα σε εξωτερικούς τοίχους για να μπορεί να αερίζεται ο χώρος πίσω τους.

11. Η θερμομόνωση των τοίχων είτε από μέσα είτε από έξω δημιουργεί ζεστές επιφάνειες πάνω στις οποίες δεν μπορεί να γίνει συμπύκνωση και συνεπώς δεν μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα.

 Η καλύτερη επιλογή από δομοφυσική άποψη είναι πάντα η εξωτερική θερμομόνωση.

12. Εκείνο που διαφοροποιεί αισθητά την κατάσταση από χρονιά σε χρονιά είναι το πόσο χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες το χειμώνα

Σε μεγάλα και παρατεταμένα κρύα η μούχλα παρουσιάζει έξαρση γιατί αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα της συμπύκνωσης πάνω στις παγωμένες επιφάνειες.

Γενικά επειδή η μούχλα είναι ένα πολυπαραμετρικό φαινόμενο μπορείτε να δείτε πράγματα που θα σας μπερδέψουν. 

Σας τα ξεμπερδεύω λοιπόν εδώ:


Μούχλα και υγρασία στο σπίτι: Λύσεις - απαντήσεις (1)


13. Για τον καθαριαμό της μούχλας πολλοί προτείνουν χλωρίνη και συναφή υλικά.

 Απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Κάποιοι  μιλάνε για οικολογικές λύσεις όπως το λευκό ξύδι κι έχουν δίκιο. Απλά το ξύδι δεν μπορεί να σκοτώσει το 100% της μούχλας κι έτσι και στην περίπτωση αυτή δεν κάνουμε τίποτα γιατί η μούχλα θα επανακάμψει.

Καλύτερα να εμπιστευθείτε ένα από τα εξειδικευμένα προϊόντα όπως π.χ.:


14. H μούχλα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου αλλά αυτό έχει άμεση σχέση με το  για ποιον άνθρωπο μιλάμε, πόσο καιρό μένει εκτεθειμένος και ποια είναι η συγκέντρωση της μούχλας.


Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται μια κατάσταση πανικού αλλά ομοίως δεν δικαιολογείται και μια κατάσταση εφησυχασμού!


Τέλος του 3ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:




Για θέματα μούχλας και υγρασίας στo σπίτι καλέστε στο 2310 428900.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για τις πολύ σημαντικές πληροφορίες.
    Το λινκ "μούχλα στο σπίτι, υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία;;" οδηγεί σε σελίδα σφάλμα 404.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Νικολέττα! Αποκαταστάθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή