Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Γεωυφάσματα : Τυπικές εφαρμογές ( υλικά μόνωσης - Θεσσαλονίκη )






Για γεωυφάσματα αποστράγγισης στις καλύτερες τιμές και για όλα τα υλικά μόνωσης καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Μέρος 2ο


4. Για τον έλεγχο της διάβρωσης του εδάφους σε παρόχθα και παραθαλάσσια έργα

Τα γεωυφάσματα εδώ μπαίνουν κάτω από μια στρώση βάσης από θραυστό υλικό όπου εναποτίθεται η λιθορριπή από φυσικούς ή τεχνητούς λίθους,συρματοκιβώτια κλπ.

Τα γεωυφάσματα αποτρέπουν την υπόσκαψη της λιθορριπής και εκμηδενίζουν τις δυσκολίες των διαβαθμισμένων στρώσεων αδρανών.


5. Χωματερές - XYTA / Χώροι υγειονομικής ταφής απορριμάτων 

Χρησιμοποιούνται μαζικά σε ανάλογες κατασκευές  για διάφορους λόγους.

Κατ' αρχάς προσφέρουν προστασία στις γεωμεμβράνες από μηχανική κατάχρηση τόσο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους όσο και μετά κατά την εφαρμογή των επόμενων στρώσεων.

Προστατεύουν τις υπάρχουσες αποστραγγιστικές στρώσεις από άμμο ή γεωδίκτυα από την ανάμιξη με το χώμα, λειτουργώντας σαν φίλτρα.

Πολλά γεωυφάσματα έχουν μεγάλες χημικές αντοχές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επικίνδυνα απορρίμματα.


7. Γήπεδα - πάρκα - υπαίθριοι χώροι αναψυχής

Χρησιμοποιούνται σαν αντιμολυντικές στρώσεις- φίλτρα σε υπαίθριους χώρους για να αποτρέψουν την μόλυνση των διαβαθμισμένων στρώσεων με χώμα.

Απλοποιούν τις κατασκευές και δίνουν οικονομία σε χρόνο και χρήμα.


8. Έργα αρχιτεκτονικής τοπίου

Τα γεωυφάσματα κήπων χρησιμοποιούνται σε ανάλογα έργα  γιατί επιτρέπουν τη γρήγορη αποστράγγιση των νερών και τη δίοδο των λιπασμάτων ενώ η πυκνή δομή τους και η ισχυρή τους κατασκευή αποτρέπουν την ανάπτυξη των παρασίτων / ζιζανίων από κάτω τους.

Ομοίως αποτρέπουν τις διαφορικές καθιζήσεις στους διαδρόμους και τελικά μειώνουν τον χρόνο και τα έξοδα για τη συντήρηση και διαφύλαξη του αρχιτεκτονικού τοπίου.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:




Για γεωυφάσματα κήπων κάθε τύπου στις καλύτερες τιμές καθώς και για όλα τα μονωτικά υλικά καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου