Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλτόπανα για μονώσεις ταρατσών: Τα πάντα σε λίγες λέξεις (2)






Για ασφαλτόπανα για μονώσεις ταρατσών στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

2ο μέρος


4. Πώς ξεχωρίζουν τα ασφαλτόπανα με βάση τον οπλισμό τους;

Παίζει ρόλο το είδος και το βάρος του οπλισμού. 
Πολύ δημοφιλείς είναι οι πολυεστερικοί οπλισμοί που είναι δυνατοί,έχουν μεγάλη επιμήκυνση θραύσης και άρα ελαστικότητα και αντέχουν στην κόπωση που προέρχεται από τις συνεχείς συστολοδιαστολές του υποστρώματος.

Το βάρος τους παίζει ρόλο και θα λέγαμε ότι το ελάχιστο αποδεκτό θα έπρεπε να είναι τα 160-180gr/m2.

 Aλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά δεδομένου ότι μεταξύ ισοβαρών προϊόντων μπορούμε να βρούμε σημαντικές διαφορές. 

Εκείνο που είναι αψευδές είναι η αντοχή σε εφελκυσμό που δίνει ο κατασκευαστής αλλά αυτό περιπλέκει κάπως τα πράγματα για τους μη ειδικούς.


5. Γιατί να προτιμήσω ασφαλτόπανα και όχι ένα υλικό επάλειψης;

H αξιοπιστία της μόνωσης που παρέχουν, έχουν κάνει τα ασφαλτόπανα τον αναμφισβήτητο βασιλιά στη στεγανοποίηση των ταρατσών. Και βέβαια αυτό σε μια ευνοϊκή γκάμα τιμών που να μπορούν να αντέξουν οι πελάτες εν μέσω κρίσης.

Μιλάμε για ένα σταθερό και ελεγχόμενο πάχος μόνωσης σε κάθε σημεία της ταράτσας και μια σχετικά απλή εφαρμογή,χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία εκτός από μια στρώση ασφαλτικού βερνικού που διευκολύνει την πρόσφυση του ασφαλτοπάνου στο υπόστρωμα.

Το επαλειφόμενο υλικό όχι ότι θα το αποκλείαμε - κάθε άλλο γιατί τα δουλεύουμε μαζικά αυτά τα υλικά - χρειάζεται εξονυχιστική προετοιμασία του υποστρώματος και δεν υπάρχει και καμία εγγύηση για ένα επαρκές και ομοιόμορφο πάχος σε όλη την έκταση της ταράτσας.

 Αν προσθέσουμε σ' αυτό και την διαφορά πάχους μεταξύ των δύο τρόπων στεγανοποίησης - 4mm για τα ασφαλτόπανα / 1,5mm για τα επαλειφόμενα - η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς τη μεριά των ασφαλτοπάνων δεδομένης και της μεγάλης προσέγγισης στις τιμές.


6. Πόσο κοστίζει μια μόνωση με ασφαλτόπανο στο περίπου;;

H τιμή συναρτάται με το μέγεθος της δουλειάς, το είδος και το βάρος του ασφαλτοπάνου,το επίπεδο δυσκολίας της,την προσβασιμότητα και την απόσταση.

 Στο περίπου το κόστος είναι 8,5 -11 euro/m2 + 23% ΦΠΑ, μια τιμή που περιλαμβάνει υλικά,μεταφορικά,εργατικά και επίβλεψη,τα πάντα δηλαδή.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1o μέρος εδώ:


Ασφαλτόπανα για μονώσεις ταρατσών: Τα πάντα σε λίγες λέξεις (1)



Ίσως θα σας ενδιέφερε να ρίξτε μια ματιά κι εδώ:


Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε




Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου