Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ηχομόνωση σωλήνων αποχέτευσης με βισκοελαστικά υλικά






Υπάρχουν ατυχείς περιπτώσεις όπου οι σωλήνες αποχέτευσης περνάνε μέσα από χώρους διαβίωσης με αποτέλεσμα οι ένοικοι να υφίστανται τον πολύ ενοχλητικό θόρυβο του νερού όπως αυτό πέφτει  και βρίσκει εμπόδια από την αλλαγή κατεύθυνσης του σωλήνα.

Εκνευριστικός θόρυβος,ότι χειρότερο για κάποιες στιγμές επιζητούμενης ηρεμίας στο  τελευταίο καταφύγιο που μας απομένει.

Οι σωλήνες και κυρίως αυτοί που είναι πιο ελαφρείς δονούνται βίαια από την κίνηση του νερού,ιδιαίτερα στις περιοχές αλλαγής κλίσης και με τη δόνηση αυτή εκπέμπουν ηχητικά κύματα.

Η ηχομόνωση των σωλήνων αποχέτευσης στις περιπτώσεις αυτές είναι επιτακτική.

Μια από τις πιο απλές μεθοδολογίες είναι να τυλίγονται με αυτοκόλλητα βαριά και βισκοελαστικά υλικά,κάτι σαν αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα ας πούμε.

Η επένδυσή τους με τα υλικά αυτά τους κάνει πιο βαρείς και άκαμπτους και συνεπώς δυσκολότερα δονούμενους έτσι ώστε η ηχητική στάθμη του θορύβου να πέφτει σημαντικά.

Βισκοελαστικά είναι τα υλικά αυτά που με το είδος της μάζας τους μπορούν να μετατρέπουν τη μηχανική ενέργεια σε θερμική κάνοντας ένα είδος damping.


Ηχομόνωση σωλήνων αποχέτευσης: διαδικασία


Η παρέμβαση είναι απλή. Κόβουμε το κομμάτι που επιθυμούμε από το υλικό Topsilent adhesiv και το κολλάμε στο σωλήνα με απλή πίεση του χεριού αφού αφαιρέσουμε πρώτα το ειδικό σιλικονούχο χαρτί.

Δεν είναι ανάγκη να καλυφθεί όλος ο σωλήνας αποχέτευσης για να επιτευχθεί ηχομόνωση κι αυτό γιατί δεν μιλάμε για αερόφερτο ήχο αλλά για δομόφερτο. Καλύπτουμε όπου είναι προσβάσιμο.

Έτσι αν δεν είναι εφικτό να τυλίξουμε όλο το σωλήνα επειδή π.χ. κολλάει στον τοίχο,δεν υπάρχει πρόβλημα. Καλύπτουμε όσο μπορούμε.

Η ηχομόνωση σωλήνων αποχέτευσης γίνεται πλέον εύκολη υπόθεση και τα αυτοκόλλητα βισκοελαστικά υλικά Topsilent adhesiv.

Kαλέστε στο 2310 428900 για πληροφορίες και τιμές.


Ρίξτε μια ματιά και στο άρθρο αυτό που αφορά ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος:

Ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος από μπετόν: Κολυμβητό δάπεδο (2)


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου