Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Μόνωση τοίχου από την εξωτερική πλευρά (3)
Για μόνωση τοίχου από την εξωτερική πλευρά στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


3ο μέρος


4. Ενίσχυση της βάσης και των γωνιών - ειδικά προφίλ - λεπτομέρειες συναρμογών

Είναι αλήθεια ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και ότι από τις λεπτομέρειες είναι συνήθως που ξεκινούν τα προβλήματα.

Είναι η λεπτοδουλειά,το κέντημα του τεχνίτη που καθορίζει την μακροβιότητα του έργου.

Η βάση του τοίχου στη ζώνη αναπήδησης της βροχής εκτός από το συγκεκριμένο θερμομονωτικό υλικό που χρειάζεται - εξηλασμένη πολυστερίνη - προστατεύεται και με τα κατάλληλα υλικά στεγανοποίησης και ενδεχομένως ενισχύεται με δεύτερο υαλόπλεγμα ή χρησιμοποιείται ειδικό υαλόπλεγμα μεγάλου βάρους τύπου panzer.

Oι εξέχουσες γωνίες προστατεύονται με γωνιόκρανα από PVC ή αλουμίνιο που έχουν εκατέρωθεν προσκολλημένο / laminated υαλόπλεγμα. 

Το κύριο υαλόπλεγμα ποτέ δεν τσακίζει στις γωνίες! Απλά επικαλύπτεται με το υαλόπλεγμα του γωνιακού προφίλ.

Με ανάλογο τρόπο ενισχύονται και οι εισέχουσες γωνίες.

Στις οριζόντιες γωνίες μπαίνουν παρόμοια προφίλ αλλά με νεροσταλάκτη για να μη γλείφει το νερό και προκαλεί διαβρώσεις.

Όπου χρειάζεται μπαίνουν αρμοί διαστολής και στις συνδέσεις με τα παράθυρα η στεγανοποίηση εξασφαλίζεται με προφίλ σύνδεσης παραθύρων.

Δεν πρέπει να μένει καμία συναρμογή,καμία μετάβαση χωρίς να στεγανοποιηθεί ή να ενισχυθεί ανάλογα.

Επ' ουδενί δεν πρέπει το νερό να μπορεί να περάσει πίσω από το θερμομονωτικό υλικό γιατί θα προξενήσει καταστροφές και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Οι λανθασμένες συναρμογές και οι έλλειψη στεγανοποίησης είναι οι βασικοί λόγοι γιατί οι εξωτερικές μονώσεις αποτυγχάνουν στην Ελλάδα - και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν.

Η μόνωση ενός τοίχου από την εξωτερική πλευρά είναι μια απλοποιημένη διαδικασία. Εκεί που πάσχει το σύστημα είναι τα ειδικά σημεία.


Tέλος του 3ου μέρους. Μπορείτε να διαβάσετε το 2ο μέρος εδώ:

Θερμομόνωση τοίχου εξωτερικά (2)


Εδώ μπορείτε να δείτε τα καλύτερα βίντεο που υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα για μόνωση τοίχου από την εξωτερική πλευρά:Θα ήταν  ιδιαίτερα χρήσιμο να ρίξετε και μια ματιά στο άρθρο αυτό:Εξωτερική μόνωση - θερμοπρόσοψη : 15 ερωταπαντήσεις


Για μόνωση τοίχου από την εξωτερική τουπλευρά στις καλύτερες τιμές, τηλεφωνήστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου