Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Στεγανοποίηση αρμών με σιλικόνες - μαστίχες - σφραγιστικά (1)





Για στεγανοποίηση αρμών με σιλικόνες - μαστίχες - σφραγιστικά στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Οι αρμοί στις κατασκευές είναι αναπόφευκτοι και ποτέ μια κατασκευή δεν μπορεί να είναι μονολιθική.

Οι μαστίχες ή σφραγιστικά αρμών  είναι ελαστικά ή ελαστοπλαστικά υλικά που σφραγίζουν στεγανά τους αρμούς από νερό ή αέρα και παράλληλα επιτρέπουν τις συνεχείς συστολοδιαστολές τους αναλαμβάνοντας τες με ευχέρεια.

Eπιπλέον σφραγίζοντας τους αρμούς δεν επιτρέπουν την εισαγωγή ξένων σωμάτων που θα έθεταν εμπόδια στη λειτουργικότητά τους.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από μαστίχες / σφραγιστικά αρμών και είναι δουλειά ενός ειδικού η επιλογή του πιο κατάλληλου υλικού και μάλιστα απαιτητική δουλειά!

Οι πιο συνηθισμένες μαστίχες στις κατασκευές είναι:

- σιλικόνες διαφόρων ειδών

- πολυουρεθανικές μαστίχες με διάφορα μέτρα ελαστικότητας

- ακρυλικές μαστίχες

- ασφαλτικές μαστίχες

- θειόκολλες ή πολυσουλφίδια

- MS Polymers που είναι τροποποιημένες σιλικόνες νέες γενιάς

Οι μαστίχες με υψηλότερα μέτρα ελαστικότητας έχουν και μεγαλύτερη σκληρότητα κατά Shore και χρησιμοποιούνται όπως θα ήταν λογικό και αναμενόμενο εκεί που δεν θέλουμε τόσο σφράγιση αλλά συγκόλληση.

Αντίθετα αυτές με τα χαμηλά μέτρα ελαστικότητας χρησιμοποιούνται σε αρμούς διαστολής γιατί πρέπει να αντέχουν στις συνεχείς μετακινήσεις

Τι θέλουμε από μια μαστίχη αρμών; Πώς θα ήταν ένα ιδανικό υλικό;

- ευκολόχρηστο,ενός συστατικού χωρίς δύσκολες αναμείξεις

- καλή πρόσφυση,αν είναι δυνατόν χωρίς αστάρι

- να μη έχει συρρίκνωση μετά την εφαρμογή του

- να έχει μεγάλη συνοχή για να μη σχίζεται στη μάζα του κατά τις συστολοδιαστολές ( οι μαστίχες αρμών αστοχούν ή στην πρόσφυση ή στη συνοχή)

- να αντέχει σε χημικές,βιολογικές και μηχανικές καταπονήσεις,να αντέχει σε νερό,άσχημες καιρικές συνθήκες και σε υπεριώδεις.

- να βάφεται

- να είναι ελαστικό και να κρατάει την ελαστικότητά του σε βάθος χρόνου.


Υπάρχει αυτό το ιδανικό υλικό;

Όχι αλλά η τεχνολογία μας έχει δώσει υλικά που συγκεντρώνουν πολλές από τις ανωτέρω ιδιότητες και που πριν από λίγα μόλις χρόνια δεν υπήρχαν ούτε στη φαντασία μας.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε τα υπόλοιπα μέρη εδώ:



Στεγάνωση αρμών με σιλικόνες - μαστίχες - σφραγιστικά (2)





Για στεγανοποίηση αρμών με σιλικόνες - μαστίχες - σφραγιστικά στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου