Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Ασφαλτική μεμβράνη / ασφαλτόπανο για άσχετους (2)


Για ασφαλτόπανo / ασφαλτική μεμβράνη κάθε είδους και στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Τα ασφαλτόπανα διαχωρίζονται προφανώς με κριτήριο το βάρος τους και το πάχος τους ή την ισχύ του οπλισμού τους αλλά το κύριο κριτήριο διαχωρισμού τους είναι η ποιότητα της ασφαλτικής τους μάζας.

Για να μπορέσει ένα  ασφαλτόπανo / ασφαλτική μεμβράνη να αντέξει σε ακραίες συνθήκες θα πρέπει η  μάζα του να βελτιωθεί με συνθετικές πολυμερείς ουσίες. Παρακάτω περιγράφονται τα δύο βασικά είδη ασφαλτοπάνων:

Ελαστομερή / SBS και πλαστομερή / APP ασφαλτόπανα στις καλύτερες τιμές - Θεσσαλονίκη (1)


Επειδή η ασφαλτική μάζα των ασφαλτοπάνων γερνάει γρήγορα όταν είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, τα ασφαλτόπανα έχουν στο πάνω μέρος τους μια στρώση προστασίας από ψηφίδες ή από φύλλο αλουμινίου.

 Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους περιγράφονται με σαφήνεια παρακάτω:


Εκείνο που είναι θεμελιώδους σημασίας με τα ασφαλτόπανα είναι να μη χρησιμοποιείτε σαν κύριο κριτήριο επιλογής την χαμηλή τους τιμή. 

Όπως δεν θα αγοράζατε το μάπα πλυντήριο ή τη μάπα τηλεόραση έτσι πρέπει να ψαχτείτε και με τα ασφαλτόπανα μιας και οι αποφάσεις σας θα επηρεάσουν την καθημερινότητά σας για πολλά χρόνια.

Οι προτάσεις μας για τις ελάχιστες απαιτήσεις σχετικά με τη επιλογή ενός ασφαλτοπάνου είναι:

- ελάχιστο βάρος : 5kg/m2

- επικάλυψη λευκή ψηφίδα για την κύρια επιφάνεια και φύλλο αλουμινίου για τις κάθετες επιφάνειες των στηθαίων και τις λεπτομέρειες

- ελαστομερές ασφαλτόπανο ή πλαστομερές με ασφαλτική μάζα που να αντέχει  στους -10 βαθμούς

- ελάχιστος αποδεκτός οπλισμός πολυεστερικό ύφασμα των 160 gr/m2 - αν και το βάρος στους οπλισμούς είναι σχετικό.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:Για ασφαλτόπανo / ασφαλτική μεμβράνη κάθε είδους και στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου