Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Aσφαλτόπανα: Αλουμίνιο ή ψηφίδα;







Για ασφαλτόπανα κάθε τύπου σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Τα ασφαλτόπανα είναι πολύ επιρρεπή σε φωτοχημική γήρανση  όταν είναι άμεσα  εκτεθειμένα στον ήλιο και γι αυτό θα πρέπει να φέρουν κάποιο είδος προστασίας της μάζας τους.

Ο συνηθέστερος τρόπος είναι με φυσικές ή τεχνητές ψηφίδες σε διάφορα χρώματα και σχήματα. 

Οι ψηφίδες πέφτουν πάνω στο ασφαλτόπανα μέσα στη γραμμή παραγωγής και όσο η ασφαλτική μάζα είναι ζεστή και όταν επέρχεται η ψύξη μένουν κολλημένες στην πάνω επιφάνεια και δίνουν προστασία από τις UV καθώς κι αισθητική - ας μη ξεχνάμε ότι τα ασφαλτόπανα μπαίνουν συχνά και σε κεκλιμένες επιφάνειες.

Μια άλλη περίπτωση είναι να μπει στην επάνω επιφάνεια ένα φύλλο από καθαρό αλουμίνιο με πάχος από 60-80 μικρά (χιλιοστά δηλαδή του χιλιοστού). Το ανάγλυφο είναι είτε ψαροκόκαλο είτε καρέ. Τα αλουμίνια ταιριάζουν καλύτερα με τα ελαστομερή, SBS ασφαλτόπανα.

Αυτή είναι μια τεχνολογία που εφάρμοσαν πρώτοι οι Γάλλοι από την δεκαετία του 60 και μετά την εξέλιξαν, έτσι ώστε δύο υλικά με τόσο διαφορετικό συντελεστή θερμικής διαστολής να συνεργάζονται μια χαρά μεταξύ τους χωρίς αποκολλήσεις / διαχωρισμούς ( delamination).

Για τα ασφαλτόπανα αλουμινίου ρίξτε μια ματιά εδώ:


Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα αλουμινίου:Τι πρέπει να γνωρίζετε


Κι εδώ δείτε δυο άρθρα που θα σας βοηθήσουν τα μέγιστα αν ασχολείστε με τα ασφαλτόπανα:





Τι είναι καλύτερο λοιπόν; Η ψηφίδα ή το φύλλο αλουμινίου σαν προστασία στα ασφαλτόπανα;

Εξαρτάται! 

Τα αλουμίνια χρειάζονται καλές κλίσεις,δεν επιτρέπεται με τίποτα να λιμνάζει πάνω τους νερό αλλιώς πάμε σε γρήγορη φθορά.

Είναι ιδανικά για τα κάθετα τμήματα στα παραπέτα και στα στηθαία κι εκεί η χρήση τους έχει επικρατήσει καθολικά γιατί λόγω κατασκευής έχουν καλύτερο κράτημα και για περισσότερα χρόνια..

Στα παραθαλάσσια περιβάλλοντα να αποφεύγονται λόγω αλατονέφωσης.

Από πλευράς "θερμομόνωσης" δεν μπορεί να ποντάρεις στην συμπεριφορά του αλουμινίου σαν ψυχρό υλικό γιατί αφ' ενός έχει χαμηλό συντελεστή εκπομπής και αφ' ετέρου λόγω του αναγλύφου του ρυπαίνεται γρήγορα.

Η άποψή μας είναι ότι για τα ελληνικά δεδομένα των χάλια κλίσεων θα πρέπει να προτιμώνται οι ψηφίδες.


Για ασφαλτόπανα κάθε τύπου σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης 
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου