2ο μέρος
Στο πρόβλημα λοιπόν που συναντήσαμε στο τέλος του 2ου μέρους - διαβάστε to στο τέλος της παρούσας ανάρτησης - η απάντηση λέγεται LAB - Liquid Adhesive Bond.
Eίναι επίσης ένα γαλάκτωμα ρητινών αλλά με την ιδιότητα να επαναγαλακτωματοποιείται από την υγρασία του νέου μπετόν.
Έτσι μπορούμε να το εφαρμόσουμε πολλές μέρες πριν από τη σκυροδέτηση,να καλουπώσουμε και όταν έρθει ή ώρα της σκυροδέτησης το νέο μπετόν θα το ενεργοποιήσει και θα επιτευχθεί η επιθυμητή συγκόλληση.
Εδώ έγκειται η μοναδικότητα του LAB που δεν τη διαθέτουν ούτε οι σχετικές φόρμουλες εποξειδικών ρητινών αλλά ούτε και οι γέφυρες πρόσφυσης από φρέσκο τσιμέντο και λάτεξ SBR.
Ο περιορισμός για το LAB όπως και για το λάτεξ SBR είναι ότι δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όπου θα υπάρχουν υδροστατικές πιέσεις όπως π.χ σε πισίνες κι δεξαμενές.
Επίσης αν έχουν περάσει πάνω από 10 μέρες από την εφαρμογή του θα πρέπει να κάνουμε ένα τσεκάρισμα για να διαπιστώσουμε αν το υλικό παραμένει ενεργό. Αν όχι,θα χρειαστεί μια νέα στρώση πάνω στη παλιά!
Συγκόλληση με εποξειδικές ρητίνες
Αν χρειαζόμαστε αποκατάσταση μονολιθικότητας,δηλαδή τα δύο μέρη να γίνουν στην ουσία ένα και να υπάρχει πλήρης μεταβίβαση τάσεων από το ένα μέρος στο άλλο, τότε η λύση είναι οι φόρμουλες με εποξειδικές ρητίνες.
Οι εποξειδικές ρητίνες είναι σαφώς πιο ακριβές λύσεις αλλά και οι μόνες κατάλληλες για τη συγκεκριμένη αποστολή. Είναι πάντα συστήματα δύο συστατικών.
Τέτοια συστήματα στη γκάμα μας είναι η Sinmast S2 και η Sinpast J/A:
Εποξειδική ρητίνη ρευστή για συγκόλληση παλιού με νέο μπετόν και κάθετες αγκυρώσεις / πακτώσεις
Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:
Συγκόλληση παλιού με νέο μπετόν / σκυρόδεμα στεγανή ή στατική με γέφυρες πρόσφυσης (1)
Για υλικά συγκόλλησης - στατικής / μονολιθικής ή στεγανής - παλιού με νέο μπετόν / σκυρόδεμα, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου