Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Φεγγίτες στέγης vs παράθυρα στέγης / οροφής Velux: Που μοιάζουν - που διαφέρουν (2)






Για φεγγίτες στέγης και παράθυρα στέγης / οροφής Velux μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. Μεγαλύτερη ποικιλία - καλύτερες τιμές σε Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα!


2ο μέρος

Οι φεγγίτες στέγης  Velux αν και είναι πολύ εξελιγμένοι σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία δεν μπορούν να εγγυηθούν την τέλεια στεγανοποίηση αλλά κυρίως την αποφυγή συμπυκνώσεων και για αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χώρους διαβίωσης. 

Μια τέτοια χρήση είναι λάθος,ένα λάθος που επιλέγουν να κάνουν πολλοί λόγω χαμηλού κόστους. 

Αλλά σε χώρους διαβίωσης οι φεγγίτες θα φέρουν γρήγορα προβλήματα και θα χρειαστεί να αντικατασταθούν εκτοξεύοντας το συνολικό κόστος στα ύψη.

Από πλευράς χρήσης τους ως έξοδοι κινδύνου / διαφυγής υπάρχουν βερσιόν και για τα δύο είδη. 

Υπάρχουν οι φεγγίτες εξόδου Velux 85 x 85 cm όπως υπάρχουν και τα παράθυρα εξόδου Velux GTL / GTU. 

Επίσης πολλά από τα προβαλλόμενα προς τα έξω  παράθυρα στέγης / οροφής Velux GPL μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έξοδοι στέγης αν χρειαστεί.

Μιλώντας για μεγέθη, τα παράθυρα στέγης Velux διατίθενται σε 20 διαφορετικές στάνταρ διαστάσεις ενώ οι φεγγίτες στέγης μόνο σε πέντε, κι αυτές μικρές  με μάξιμουμ το 85 x 85cm. 
Μεγάλες διαστάσεις υπάρχουν μόνο για τα παράθυρα με τη μέγιστη να φθάνει στα 134 x 160cm.

Mιλώντας για ηχομόνωση τα παράθυρα έχουν κι εδώ σαφή υπεροχή με ηχομειώσεις που δεν είναι μικρότερες των 30 dB(A), κάτι που θεωρείται ως ελάχιστο όριο ακουστικής άνεσης για χώρους διαβίωσης.

Τα παράθυρα  στέγης / οροφής Velux συνοδεύονται γενικά και από μεγαλύτερες εγγυήσεις για να αντανακλάται τόσο η διαφορά τιμής όσο και ποιότητας.

Εκεί που υπάρχει τεράστια διαφορά είναι στα αξεσουάρ που κάνουν τα παράθυρα πολύ πιο λειτουργικά. 

Υπάρχουν για παράδειγμα αντικουνουπικές σίτες και δεκάδες διαφορετικά μέσα εσωτερικής και εξωτερικής ηλιοπροστασίας.

Συμπερασματικά

Οι φεγγίτες στέγης  Velux προσφέρουν βασικό φωτισμό και αερισμό και προορίζονται για χώρους μη διαβίωσης. Είναι απλής σύλληψης και κατασκευής,οικονομικά προϊόντα που διατίθενται σε λίγα βασικά μεγέθη.

Τα  παράθυρα στέγης / οροφής Velux είναι πολύ προσεγμένες και αισθητικά αναβαθμισμένες κατασκευές που διατίθενται σε πολλές διαστάσεις με διαφορετικά  φινιρίσματα και υαλώσεις και με δυνατότητα ηλεκτρικού χειρισμού. 

Είναι φτιαγμένα για χώρους διαβίωσης και μπορούν να καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα!


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Φεγγίτες στέγης vs παράθυρα στέγης / οροφής Velux: Ομοιότητες και διαφορές (1)

Για φεγγίτες στέγης και παράθυρα στέγης / οροφής Velux σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 428900 . Μεγαλύτερη ποικιλία - καλύτερες τιμές!

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου