Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Φεγγίτες στέγης vs παράθυρα στέγης / οροφής Velux: Ομοιότητες και διαφορές (1)







Για φεγγίτες στέγης και παράθυρα στέγης / οροφής Velux στις καλύτερες τιμές της αγοράς,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Τόσο οι φεγγίτες στέγης όσο και τα παράθυρα στέγης / οροφής Velux προορίζονται για να εξασφαλίζουν στους χώρους φυσικό φωτισμό και άπλετο αερισμό.

Αυτός ο πολύτιμος φυσικός φωτισμός που κάνει την παραμονή πιο ευχάριστη στο σπίτι και ανεβάζει τη διάθεση,επιταχύνει την ανάρρωση των ασθενών στα νοσοκομεία και διευκολύνει τη μάθηση στα σχολεία!

Οι φεγγίτες στέγης είναι πιο απλές και πιο οικονομικές κατασκευές που συνήθως δεν υπόκεινται σε κανονισμούς και χρησιμοποιούνται σε χώρους μη διαβίωσης όπως είναι οι σοφίτες που έχουν χρήση σαν αποθήκες.

Είναι προϊόντα  που πουλιούνται σε χαμηλές τιμές - σπάνια ξεπερνούν τα 200Euro - γιατί είναι φτιαγμένα από φθηνότερες πρώτες ύλες

Αντίθετα τα παράθυρα στέγης / οροφής Velux είναι πιο πολύπλοκες, πιο σοφιστικέ κατασκευές που παράγονται με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια τους:

- καλύτερο ξύλο χωρίς ρόζους και προστατευμένο τόσο με εμποτισμό όσο και με επιφανειακές επαλείψεις με διάφανες λάκες.

- πολύ προσεγμένη υάλωση με τζάμια εξωτερικά σκληρυμένα και συχνά εσωτερικά ασφαλείας,laminated δηλαδή πάνω σε πλαστικό φύλλο για να μη σκορπούν τα κομμάτια γυαλιού σε περίπτωση θραύσης. 
Και επιπλέον μπορεί κανείς να παραγγείλει τζάμια αντικλεπτικά,ηχομονωτικά,θερμομονωτικά ή συνδυασμούς αυτών.

Τζάμια με ειδικές αντιρρυπαντικές επιστρώσεις για να μη ρυπαίνονται γρήγορα αλλά και για να καθαρίζουν πιο εύκολα η επιστρώσεις που τους προσδίδουν ενεργειακό χαρακτήρα.

Σε αντίθεση οι  φεγγίτες στέγης Velux διαθέτουν δύο απλά τζάμια.

Στεγανοποίηση

Τα παράθυρα στέγης / οροφής Velux έρχονται εφοδιασμένα με έξτρα περιμετρικά αρμοκάλυπτρα που εξασφαλίζουν καλύτερα τη στεγανοποίηση ενώ οι φεγγίτες στέγης Velux παραδίδονται σε ένα τεμάχιο,ενιαίο που έχει ενσωματωμένο το αρμοκάλυπτρο. 

Επιπλέον για τα παράθυρα στέγης / οροφής Velux υπάρχει η οψιόν θερμομονωτικών κολάρων για την ενίσχυση της θερμομόνωσης στα δύσκολα σημεία έτσι ώστε να μειωθούν από τη μια οι ενεργειακές απώλειες κι από την άλλη να μειωθούν οι πιθανότητες για συμπυκνώσεις πάνω στο μεταλλικό πλαίσιο που μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους ενοίκους.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:

Φεγγίτες στέγης vs παράθυρα στέγης / οροφής Velux: Που μοιάζουν - που διαφέρουν (2)


Για φεγγίτες στέγης και παράθυρα στέγης / οροφής Velux στις καλύτερες τιμές της αγοράς,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου