Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Μόνωση τοίχου εσωτερικά



Η μόνωση / θερμομόνωση ενός τοίχου πρέπει να γίνεται κατά το δυνατόν από την εξωτερική πλευρά για τους πολλούς και σοβαρούς λόγους που αναπτύξαμε εδώ:

Εξωτερική μόνωση / θερμοπρόσοψη : Τι πλεονεκτήματα θα μου δώσει; (1)


Μερικές φορές όμως αυτό δεν είναι εφικτό είτε για λόγους πρόσβασης,είτε γιατί βρισκόμαστε πάνω στο όριο ή και καθαρά από λόγους επιλογής.

Στην περίπτωση αυτή η μόνωση του τοίχου γίνεται εσωτερικά.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας εφαρμογής:



Για να καθορίσουμε την τελική μας παρέμβαση θα πρέπει πρώτα να συγκεκριμενοποιήσουμε το στόχο μας:

1. Xρειαζόμαστε μια παρέμβαση για να αποφύγουμε τη συμπύκνωση και τη μούχλα;

Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να κάνουμε κανονική θερμομόνωση χρησιμοποιώντας παχιά θερμομονωτικά υλικά και γυψοσανίδες.

Μπορούμε να πάρουμε κάποια μέτρα αποθάρρυνσης της συμπύκνωσης και ένας τρόπος είναι η χρήση λεπτών θερμομονωτικών στρώσεων - πάχους κάτω των 10mm - από εξηλασμένη πολυστερίνη. Αυτό είναι και το θέμα του παρακάτω συνδέσμου:


Μιλάμε για μια λύση που δεν είναι μεν θερμομόνωση αλλά θα λύσει 100% το πρόβλημα της μούχλας. Το κόστος της μαζί με τα εργατικά θα το υπολογίσετε κοντά στα 20 euro / m2 χωρίς την τελική βαφή.


2. Αν θέλουμε να μειώσουμε το κόστος των καυσίμων, τότε χρειαζόμαστε πραγματική θερμομόνωση με πάχος αρκετά εκατοστά εσωτερικά του τοίχου και μια επένδυση από γυψοσανίδες. 

Ιδανική περίπτωση σαν θερμομόνωση είναι οι οικολογικοί ορυκτοβάμβακες,όχι βέβαια ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας με τα άλλα γνωστά υλικά.

Μια τέτοια λύση κοστίζει κοντά στα 25-28 euro / m2. 


Για μόνωση τοίχου εσωτερικά θα βρείτε όλα τα σχετικά υλικά και συνεργεία στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου