Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Καθοδική προστασία σιδηροπλισμών οπλισμένου μπετόν με θυσιαζόμενες ανόδους / ανόδια (1)Για καθοδική προστασία σιδηροπλισμών οπλισμένου μπετόν με θυσιαζόμενες ανόδους / ανόδια ,για αναστολείς διάβρωσης σε διάφορες μορφές καθώς και για χρώματα κατά της ενανθράκωσης του μπετόν,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Μεγάλο το πρόβλημα της διάβρωσης των οπλισμών του μπετόν, ένα πρόβλημα που έχει να κάνει σχέση με την ενανθράκωσή του  αλλά και με την προσβολή του από χλωριόντα σε παραθαλάσσια περιβάλλοντα.

Ρίξτε μια ματιά εδώ:Μπετόν,ο μεγάλος ασθενής: Ενανθράκωση και διάβρωση οπλισμών (1)


Στις περιπτώσεις αυτές μπορούμε να προχωρήσουμε σε αποκατάσταση με τις κλασσικές μεθόδους :Όπως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιο καινοτομικές μεθόδους όπως είναι οι στοχευμένες επεμβάσεις με αναστολείς διάβρωσης αέριας φάσης:


Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή της καθοδικής προστασίας των οπλισμών με τη χρήση ανοδίων,θυσιαζόμενων ανόδων δηλαδή από κάποιο μέταλλο που είναι λιγότερο ευγενές από τον χάλυβα,δηλαδή ηλεκτροχημικά πιο ενεργό. 

Τέτοια μέταλλα που αποτελούν θυσιαζόμενες ανόδους μπορεί να είναι π.χ. ο ψευδάργυρος,το μαγνήσιο ή το αλουμίνιο.

Στην περίπτωση μας χρησιμοποιούμε τις θυσιαζόμενες ή γαλβανικές ανόδους από ψευδάργυρο Sentinel GL της αμερικάνικης εταιρείας Euclid Chemical Company.

Με τις θυσιαζόμενες ανόδους Sentinel GL μπορούμε να αποτρέψουμε το φαινόμενο των ανοδικών δαχτυλιδιών που ακολουθεί συνήθως  μια αποκατάσταση ενανθρακωμένου μπετόν με τις κλασικές μεθόδους αποκατάστασης και εμπλέκει τις γειτονικές της επέμβασης περιοχές.Για καθοδική προστασία σιδηροπλισμών οπλισμένου μπετόν με θυσιαζόμενες ανόδους / ανόδια ,για αναστολείς διάβρωσης σε διάφορες μορφές καθώς και για χρώματα κατά της ενανθράκωσης του μπετόν,καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου