Σχετικά με τη θερμομόνωση ταράτσας μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. Θα βρείτε τιμές ιδέες και προτάσεις.
2ο μέρος
Στην εσχάτη των περιπτώσεων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απαρχαιωμένη λύση του ασβέστη και στις μέρες μας - προκειμένου να ψηθείτε το καλοκαίρι, ιδιαίτερα αν έχετε ευπαθή άτομα ή παιδιά στο σπίτι.
Μια πιο σύγχρονη λύση που συνδυάζει και τη στεγανοποίηση της ταράτσας είναι η επικάλυψή της με ελαστομερή λευκά χρώματα που επίσης συμπεριφέρονται σαν ψυχρά χρώματα και βοηθάνε την κατάσταση το καλοκαίρι. Είναι μια λύση που μπορεί να διεκπεραιωθεί άνετα και σε επίπεδο do-it-yourself:
Στεγανοποίηση ταράτσας do-it-yourself σε χαμηλό κόστος με επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά
Τα παραπάνω είναι κάποια μέτρα βοήθειας για το καλοκαίρι αλλά βέβαια δεν είναι κανονική θερμομόνωση ταράτσας η οποία χρειάζεται τη γνωστή και συμβατική λύση με πλάκες αρκετά μεγάλου πάχους από θερμομονωτικά υλικά όπως:
- πετροβάμβακας κλπ
Όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από την εξηλασμένη πολυστερίνη θα πρέπει να στεγανοποιούνται όταν χρησιμοποιούνται για θερμομόνωση ταράτσας.
Το νερό τα εμποτίζει και μειώνει τη θερμομονωτική τους ικανότητα αυξάνοντας τον συντελεστή θερμοαγωγιμότητας λ.
Η αύξηση της θερμοαγωγιμότητας είναι προφανώς κακή γιατί σημαίνει πιο εύκολη μεταφορά θερμότητας. Η προσπάθεια είναι να τη μειώνουμε κατά το δυνατόν.
Από τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι όταν δεν είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε στεγανοποίηση,η λύση της εξηλασμένης πολυστερίνης είναι μονοσήμαντη.
Η θερμομόνωση της ταράτσας μπορεί να γίνει με θερμομονωτικά πλακάκια:
Aν η λύση αυτή φανεί ακριβή μπορείτε να προμηθευτείτε ξεχωριστά την εξηλασμένη πολυστερίνη και κάποιες πλάκες που θα τις βάλετε από πάνω της σαν βάρος έναντι του κινδύνου υφαρπαγής από τον αέρα,προστασία από τον ήλιο και δημιουργία βατότητας.
Οι θερμομονωτικές πλάκες μπλοκάρουν τη διάδοση της θερμότητας με αγωγή και συναγωγή και το πετυχαίνουν καλύτερα όσο μικρότερο λ έχουν.
Όταν θέλουμε να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα ενός συγκεκριμένου πάχους του υλικού - τη θερμική του αντίσταση δηλαδή - διαιρούμε το πάχος εκπεφρασμένο σε μέτρα δια του λ.
Η θερμική αντίσταση μας δείχνει πόσο εύκολα ή δύσκολα διαπερνάει η θερμότητα ένα υλικό συγκεκριμένου πάχους.
Ο υπολογισμός των θερμικών αντιστάσεων όλων των υλικών στη μόνωση ενός δώματος μπορεί να μας οδηγήσει στον υπολογισμό της θερμοπερατότητας του δώματος.
Υπολογίζουμε τη θερμική αντίσταση κάθε υλικού,τις προσθέτουμε και παίρνουμε το αντίστροφο του αθροίσματος.
Εκείνο που προσέχουμε πάντα είναι να μην αφήνουμε κενά μέρη χωρίς θερμομόνωση - θερμογέφυρες δηλαδή - και να ελέγχουμε την κίνηση του νερού και από τις δύο κατευθύνσεις για να μην επηρεαστεί από αυτό η θερμομονωτική ικανότητα του υλικού.
Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:
Πληροφορίες και προσεγγιστικές τιμές για θερμομόνωση ταράτσας μπορείτε να παίρνετε από το τμήμα τεχνικής υποστήριξης στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.
Θα σας βοηθούσε να ρίχνατε και μια ματιά εδώ:
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου