Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ψυχρά ασφαλτόπανα για μονώσεις ταρατσών: Νέες οικολογικές τεχνολογίες για καλύτερο περιβάλλον!







Στο οριακό σημείο μόλυνσης που βρίσκονται τα αστικά κέντρα κάθε οικολογική παρέμβαση,οσοδήποτε μικρή είναι και μια ανάσα για το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Έχουμε μιλήσει εδώ για το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας και για τους τρόπους τους σχετιζόμενους με δομικά υλικά  με τους οποίους μπορούμε να το αμβλύνουμε:

Αστική θερμική νησίδα: Πράσινα δώματα και ψυχρά χρώματα στον αγώνα για πιο ανθρώπινες πόλεις!


Τα ψυχρά χρώματα και ψυχρά υλικά εν γένει χρησιμοποιούνται για πιο ανοιχτόχρωμες και συνεπώς πιο ανακλαστικές αστικές επιφάνειες που θα δρουν λιγότερο σαν θερμοσυσσωρευτές.

Επιφάνειες με μεγάλη ανακλαστικότητα αλλά και υψηλά ποσοστά επανεκπομπής προς το περιβάλλον τυχόν απορροφηθείσας θερμικής ενέργειας βοηθάνε στην ανάπτυξη χαμηλότερων θερμοκρασιών στις αστικές επιφάνειες. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα βράδια η κατάσταση είναι πιο ευμενής με σαφώς λιγότερη θερμότητα να αποδίδεται προς το περιβάλλον.

Τα ψυχρά ασφαλτόπανα που χρησιμοποιούνται σαν τελικές στρώσεις στις μονώσεις ταρατσών είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα ασφαλτόπανα είναι περισσότερο αξιόπιστα από στεγανοποιητική άποψη από τα επαλειφόμενα υλικά και είναι πολύ καλή εξέλιξη ότι πλέον υπάρχουν ασφαλτόπανα που συμπεριφέρονται σαν ψυχρά υλικά,θέλουμε να πούμε ότι η στεγανοποίηση αποκτάει νέες διαστάσεις στα πλαίσια των ψυχρών υλικών.

Για τα ψυχρά ασφαλτόπανα IKO Carrara μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:



Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο τα ασφαλτόπανα IKO Carrara βελτιώνουν το περιβάλλον μετατρέποντας τα οξείδια του θείου και του αζώτου σε αβλαβείς,ουδέτερες ουσίες.

Το κόστος;

Eλάxιστα παραπάνω σε σχέση με ένα καλό ελαστομερές,βαρύ ασφαλτόπανο με λευκή ψηφίδα.

Μη κοιτάτε τι μπορεί να κάνει το κράτος για ένα καλύτερο περιβάλλον!
 Κάντε την αρχή εσείς οι ίδιοι με τις υπεύθυνες και ενημερωμένες επιλογές σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ψυχρά ασφαλτόπανα  IKO Carrara καθώς και  τιμές μπορείτε να βρίσκετε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. 


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου