Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων (2)






Εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων σε απεριόριστες αποχρώσεις και πολύ οικονομικές τιμές μόνο στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Ρίξτε πρώτα μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου:

Εποξειδικά χρώματα δαπέδου (1)



4. Επιλέγουμε τα πλέον κατάλληλα εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων για την περίπτωσή μας. 

Για παράδειγμα αν ο υπόψη χώρος είναι χώρος επεξεργασίας τροφίμων ή ποτών θα πρέπει να επιλέξουμε ένα χρώμα συμβατό με τις απαιτήσεις του χώρου.

Καλό είναι το χρώμα να μην έχει διαλύτες τόσο για λόγους ασφάλειας και υγιεινής αλλά και αντοχών της τελικής μεμβράνης.

5. Μπορεί τα εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων να φαίνονται αρκετά λεπτόρρευστα ώστε να μη χρειάζονται αστάρι αγκύρωσης αλλά αυτό απέχει από την αλήθεια.

Έτσι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χέρι - ανάλογα με την περίπτωση - από κάποιο λεπτόρρευστο αστάρι που θα διεισδύσει βαθιά μέσα στους πόρους του υποστρώματος και θα λειτουργήσει σαν γέφυρα συνάφειας ανάμεσα στο υπόστρωμα και στο εποξειδικό χρώμα.

6. Τα δύο συστατικά του εποξειδικού χρώματος ανακατεύονται προσεκτικά στις προκαθορισμένες αναλογίες τους έτσι ώστε να δώσουν ένα απολύτως ομοιογενές μείγμα που θα περαστεί με ρολό ή πιστόλι σε 2-3 στρώσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός του προτεινόμενου χρόνου αναμονής ανάμεσα σε διαδοχικές στρώσεις.

Σημειωτέον ότι σε χώρες με θερμά κλίματα σαν την Ελλάδα, τα εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων έχουν μικρό χρόνο δοχείου και πρέπει να δουλεύονται γρήγορα και οργανωμένα και μάλιστα στις πιο κατάλληλες ώρες τις μέρας.

7. Τα συνήθη χρώματα είναι υφής gloss και συνεπώς μπορεί έχουν πρόβλημα ολισθηρότητας σε υγρές συνθήκες.

Στις περιπτώσεις αυτές προτείνεται μια επίπαση χαμηλής κοκκομετρίας χαλαζία ανάμεσα στις δύο τελευταίες στρώσεις ώστε να εξασφαλισθεί αντιολισθηρότητα και ασφάλεια για τους μετακινούμενους στο χώρο.


Συμπερασματικά

Τα εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τυπικές βαφές όπου βουτάς το ρολό,περνάς το πάτωμα και όλα οκ.

Χρειάζονται πολύ προσεκτικά μέτρα προετοιμασίας και εφαρμογής για να γίνει μια δουλειά με αντοχή στο χρόνο.

Για εποξειδικά χρώματα / βαφές δαπέδων σε μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές,κάντε μας ένα τηλεφώνημα στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου