Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπής


Για στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπής καλέστε τους ειδικούς στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Μόνωση και στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπής: Σωστός τρόπος (2)Μια στέγη / κεραμοσκεπή βασίζει τη στεγανοποίηση της στις κλίσεις και στις επικαλύψεις των κεραμιδιών της.

Όσο σωστά κι αν γίνει όμως η κατασκευή, αυτά τα στοιχεία δεν επαρκούν για μια αξιόπιστη στεγανοποίηση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Υπάρχουν φαινόμενα που δοκιμάζουν και τις πιο καλοχτισμένες στέγες και το νερό με κάποιο τρόπο θα βρει διόδους από τα πιο αδύνατα σημεία για να εισχωρήσει στα ενδότερα.


Tο πρόβλημα έρχονται να επιλύσουν οι μεμβράνες κεραμοσκεπών:Αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπής / στέγης: Τοποθέτηση - τιμή (2)Οι μεμβράνες αυτές είναι προορίζονται για τη στεγανοποίηση μιας στέγης / κεραμοσκεπής και είναι λεπτά φύλλα σε μορφή ρολού.

Τοποθετούνται πάνω σε πέτσωμα ή στα ψαλίδια,παράλληλα προς τα λούκια με την ψηλότερη στρώση να επικαλύπτει τη χαμηλότερη κατά 10-15cm.

Υπάρχουν δύο ειδών μεμβράνες: Οι ασφαλτικές και οι ατμοδιαπερατές ή αναπνέουσες.

Η κύρια διαφορά τους είναι ότι οι ασφαλτικές χρειάζονται οπωσδήποτε αερισμό τόσο από πάνω όσο  και κάτω ενώ οι αναπνέουσες μόνο από πάνω.

Άρα κατασκευαστικά είναι πολύ πιο εύκολη η δουλειά με τις αναπνέουσες και επιπλέον είναι και πιο συγχωρητική για ότι πιθανά λάθη θα γίνουν στον αερισμό.

Στη στεγανοποίηση μιας στέγης / κεραμοσκεπής όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. 

Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στις επικαλύψεις και στις συναρμογές με όλα τα στοιχεία που διαπερνούν τη στέγη όπως σωλήνες εξαερισμού,καμινάδες κλπ.

Επίσης πολύ προσοχή θα πρέπει να δίνεται στον αερισμό για την αποφυγή συσσώρευσης υγρασίας και ανάπτυξης υψηλών θερμοκρασιών.

Οι ανακλαστικές μεμβράνες είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και γι αυτές μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:

Ανακλαστική μεμβράνη κεραμοσκεπών


Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική για αυτό καλέστε μας στο 2310 428900 για να σας βοηθήσουμε στις επιλογές σας.

Για στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπής καλέστε τους ειδικούς.Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου