Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Μόνωση - θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής: Τα μεγάλα λάθη









Για μόνωση - θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής, καλέστε τους ειδικούς στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Διαβάστε οπωσδήποτε τη σειρά αυτή των 3 άρθρων.


Μόνωση στέγης - επισκευή στέγης - Θεσσαλονίκη: 16 ερωτήσεις κι απαντήσεις (3)



1. Το μεγαλύτερο λάθος κατά την ταπεινή μας άποψη είναι η χρήση εύφλεκτων προϊόντων θερμομόνωσης όπως η πολυστερίνη για τη μόνωση - θερμομόνωση μιας στέγης / κεραμοσκεπής.

Υπάρχει για σειρά από ινώδη μονωτικά όπως ο πετροβάμβακας και ο ορυκτοβάμβακας με πολύ καλές θερμικές αντιστάσεις και άριστη συμπεριφορά έναντι της φωτιάς.

Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσει κανείς πολυστερίνη σε μια ξύλινη στέγη και να βάλει σε κίνδυνο σπίτια και ανθρώπους;


2. Λάθη πολλά γίνονται και με τις μεμβράνες κεραμοσκεπών.

Ακόμη και στις μέρες μας αρκετές στέγες κατασκευάζονται χωρίς κάποια πρόνοια για επιπλέον στεγανοποίηση.

Κάποιοι τις τοποθετούν για κατασκευαστική ευκολία κάτω από το θερμομονωτικό υλικό παραβαίνοντας έτσι ένα βασικό αξίωμα της υγροθερμομόνωσης. 

Συχνά δεν προβλέπεται καλός αερισμός ανάμεσα στη μεμβράνη κεραμοσκεπών και στα κεραμίδια με αποτέλεσμα η μεμβράνη να καταστρέφεται γρήγορα από έντονη θερμική γήρανση.

Έτσι όταν ανοίξει κάποιος τη σκεπή μετά από 1-2 χρόνια θα βρει υπολείμματα από τις αναπνέουσες μεμβράνες αλλά και καταταλαιπωρημένες ασφαλτικές και θα ρίξει το φταίξιμο στον κατασκευαστή της μεμβράνης και όχι στην κακοτεχνία του στεγά.

Μάλιστα όταν χρησιμοποιούμε ασφαλτικές μεμβράνες που είναι και φράγματα υδρατμών θα πρέπει να υπάρχει καλός αερισμός και από την κάτω πλευρά για ελέγχονται τόσο η υψηλή θερμοκρασία όσο και η ποσότητα των υδρατμών.


3. Ελλιπής,λανθασμένος ή και ανύπαρκτος αερισμός της στέγης με αποτέλεσμα την ανάπτυξη πολύ υψηλών θερμοκρασιών και σχετικών υγρασιών που επιβαρύνουν την ξύλινη κατασκευή και τα υλικά στέγης.

4. Κακή,ελλιπής ή και ανύπαρκτη χρήση αρμοκαλύπτρων. 
Πολλοί βασίζονται στη χρήση σφραγιστικών υλικών και επαλειφόμενων στεγανοποητικών τα οποία και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο επικουρικά και όχι σαν κύρια στεγανοποίηση των συναρμογών με τις καμινάδες, τους τοίχους κλπ.


Αυτά είναι τα βασικότερα λάθη και έπονται δεκάδες άλλα μικρότερης κλίμακες και ειδικού βάρους. Γενικά η στέγη πάσχει στην Ελλάδα.


Για μόνωση / θερμομόνωση στέγης - κεραμοσκεπής στις καλύτερες τιμές ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου