Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής: Ανακλαστική ή συμβατική;





Για θερμομόνωση και στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπής, καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Σχετικά με το τι είναι η ανακλαστική θερμομόνωση ρίξτε μια ματιά εδώ:


Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση: Όλη η αλήθεια (3)



Η ανακλαστική  θερμομόνωση είναι καλή για τις στέγες στα ζεστά κλίματα όπως αυτό της Ελλάδας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της.

Πάντα χρειάζεται να κάνουμε και συμβατική θερμομόνωση,άλλωστε δεν μπορούμε διαφορετικά να ικανοποιήσουμε στις απαιτήσεις που θέτει ο Κανονισμός ΕΝεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.

Αυτό που κάνει η ανακλαστική  θερμομόνωση είναι να βοηθάει τη συμβατική γιατί αναχαιτίζει την προσπίπτουσα θερμική ακτινοβολία του ήλιου κατά τη διάρκεια του θέρους και έτσι κάνει το έργο της πιο εύκολο.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα όμως, η ανακλαστική μόνωση παράγει αρνητικά αποτελέσματα γιατί εκδιώκει μια εν δυνάμει σοβαρή πηγή θέρμανσης του σπιτιού. 

Τον χειμώνα η συμβατική θερμομόνωση είναι αυτή που κάνει τη δουλειά αποτρέποντας σε μεγάλο ποσοστό τη διαφυγή της εσωτερικής θερμότητας και προστατεύοντας μας από το κρύο.


Άρα:

1. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνουμε θερμομόνωσης της στέγης / κεραμοσκεπής με το συμβατικό τρόπο δηλαδή με τα γνωστά θερμομονωτικά υλικά με μεγάλο πάχος που αποτρέπουν τη διάδοση της θερμότητας με αγωγή και μεταφορά.

2. Η ανακλαστική μόνωση είναι προαιρετική αλλά προτεινόμενη.
 Η ανακλαστική μόνωση σταματάει τη θερμική ακτινοβολία που σε διαφορετική περίπτωση θα έπεφτε πάνω στη συμβατική θερμομόνωση και αναγκαστικά θα αύξανε το ποσό της θερμότητας που θα επανεκπέμπονταν προς τους χώρους διαβίωσης.


Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με φυσαλίδες που πωλούνται πολύ ακριβά. 
Ένα απλό ανακλαστικό φράγμα θα έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα σε ένα μόνο κλάσμα της τιμής τους.

Στο link θα βρείτε ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για την ανακλαστική μόνωση.



Για  θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής στις καλύτερες τιμές, τηλεφωνήστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου