Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Μονώσεις ταρατσών: Αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη (4)







Για μονώσεις ταρατσών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, κάντε μας ένα τηλέφωνο στο 2310 428900. Έχουμε πείρα μισού αιώνα.



Ρίξτε οπωσδήποτε μια ματιά εδώ:


Μονώσεις ταρατσών σε Αθήνα - Αττική - Θεσσαλονίκη: 30 απαντήσεις στα πάντα


Δείτε το προηγούμενο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:



Επιλέξτε ένα ασφαλτόπανο με ορίζοντα τουλάχιστον 15ετίας.

Δεν είναι όλα τα ασφαλτόπανα ίδια,είναι προφανές. 

Σαν αντιστοιχία σκεφθείτε το εξής: Υπάρχει το κοτόπουλο των 1,98 euro/kg του σούπερ μάρκετ που ναι μεν είναι dirty cheap αλλά δεν θέλεις να το φας και κυρίως να το ταΐσεις στα παιδιά σου.

Και μετά υπάρχει το ελευθέρας βοσκής με 5euro/kg,το βιολογικό με 10euro/kg  και πάει λέγοντας.

Εσύ κανονίζεις τι αξίζεις να φας!

Στα ασφαλτόπανα αρχίζει κανείς από πιο φθηνά που είναι άσφαλτος και σκόνη ασβεστολίθου και προχωράει προς εκείνα με ελάχιστα πληρωτικά / φίλερ και περισσότερα βελτιωτικά πολυμερή όπως το καουτσούκ που προστίθεται στα ελαστομερή ασφαλτόπανα.




Το πόσο θα αντέξει το ασφαλτόπανο εξαρτάται κυρίως από τη σύνθεση της μάζας του και βέβαια από το βάρος τους,τον οπλισμό που έχουν για να αντέχουν καλύτερα στο σχίσιμο και στο τρύπημα κλπ.

Προσέξτε όμως πολύ! 

Το δείγμα που θα σας φέρουν για να δείτε και να επιλέξετε είναι πιθανό να μην αντιστοιχεί με τα ασφαλτόπανα που θα φέρουν αργότερα στην ταράτσα σας αν κλείσει η συμφωνία.

Κρατήστε το και συγκρίνετε το οπωσδήποτε. Κάποιοι παίζουν το παιχνίδι τους βρώμικα.

Εν κατακλείδι επιλέξτε ένα καλό ασφαλτόπανο για το οποίο ζητήστε και το τεχνικό του φυλλάδιο, κατά προτίμηση όπως το έχει συντάξει η παραγωγός εταιρεία. 

Ανεξάρτητα από το τι εγγύηση προτίθενται να σας δώσουν,το υλικό θα πρέπει να είναι ποιοτικό. 
Αυτό είναι που θα μείνει στην ταράτσα σας τελικά,όλα τα άλλα μπορεί να εξαφανιστούν....



Περισσότερα όμως στο 5ο μέρος αυτού του άρθρου.



Για μονώσεις ταρατσών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, κάντε μας ένα τηλέφωνο στο 2310 428900. Έχουμε πείρα μισού αιώνα.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός -ΜΒΑ - DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου