Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Επισκευή ενανθρακωμένου μπετόν / σκυροδέματος με επισκευαστικά κονιάματα (2)





Για επισκευή ενανθρακωμένου μπετόν / σκυροδέματος με επισκευαστικά κονιάματα καλέστε στο 2310 428900. Θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα επισκευαστικών προϊόντων τεχνολογίας αιχμής.


2ο μέρος

H σύγχρονη τεχνολογία δομικών υλικών μας έχει δώσει επισκευαστικά προϊόντα με αναστολείς διάβρωσης που έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από τα συμβατικά επισκευαστικά κονιάματα.

Υπάρχουν επαλειφόμενοι αναστολείς διάβρωσης που χωρίς επεμβατικές μεθόδους καθαίρεσης και απομάκρυνσης μπορούν να δώσουν σημαντική παράταση της λειτουργικής ζωής του έργου:

Αναστολείς διάβρωσης οπλισμών για υφιστάμενες / παλιές κατασκευές μπετόν : Εμποτισμοί (2)


Αν η λύση αυτή δεν κριθεί επαρκής θα πρέπει να απομακρυνθεί το άρρωστο μπετόν και να αποκαλυφθούν οι οπλισμοί,αν είναι δυνατόν από όλες τις πλευρές. 
Oι οπλισμοί καθαρίζονται με αμμοβολή ή υδροαμμοβολή μέχρι να πάρουμε καθαρό μέταλλο. 
Αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μετατροπέα σκουριάς:


Ακολουθεί η προληπτική προστασία των ράβδων του οπλισμού με ένα επαλειφόμενο κονίαμα προστασίας που αποκαθιστά την αλκαλικότητα στο άμεσο τους περιβάλλον:


Και μετά γίνεται η αποκατάσταση της διατομής είτε με συμβατικά επισκευαστικά κονιάματα κλάσης R4:


είτε για πιο αποτελεσματική προστασία με επισκευαστικά κονιάματα που περιέχουν στη μάζα τους αναστολείς διάβρωσης:


Τέλος αν κριθεί απαραίτητο μπορεί να γίνει στατική ενίσχυση του υπόψη δομικού στοιχείου με υφάσματα ή ελάσματα από ανθρακονήματα:


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Για επισκευή οπλισμένου μπετόν με επισκευαστικά κονιάματα σε πολύ καλές τιμές,καλέστε στο 231 428900. Θα σας παρέξουμε με χαρά την τεχνογνωσία μας στο θέμα!


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου