Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μαρμαρόκολλα για συγκόλληση μαρμάρων και ορθομαρμάρωση







Η μαρμαρόκολλα είναι μια εποξειδική πάστα δύο συστατικών που χρησιμοποιείται κυρίως για συγκόλληση μαρμάρων και γρανίτη. 

Ανάλογα με τον χρόνο πήξης της μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συμβατικές εργασίες ή σε πιο απαιτητικές όπως είναι η ορθομαρμάρωση.

Κανονικής πήξης μαρμαρόκολλα είναι η Sinmast P 103 NC ενώ ταχείας πήξης είναι η Sinmast P 103 FC που χρησιμοποιείται κυρίως για ορθομαρμάρωση. 

Η τελευταία πήζει μόλις σε 7 λεπτά και αναπτύσσει το μισό των αντοχών της μόνο μέσα σε 15 λεπτά και το 90% μέσα στην πρώτη ώρα. 

Δεν ρέει,είναι πανίσχυρη και ελαστική  και δεν λεκιάζει ή αποχρωματίζει τα λευκά και φωτεινά μάρμαρα.

Η μαρμαρόκολλα μας συσκευάζεται σε βολικές αναλογίες 1:1 κατ' όγκον και το τελικό προϊόν που παίρνεται μετά από πλήρη και επίμονη ανάδευση έχει χρώμα μπεζ και ευκολοδούλευτη, κρεμώδη θιξοτροπία.

Προετοιμασία υποστρωμάτων

Μπετόν

Οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι απαλλαγμένες από ξένα σώματα και ρύπους και οπωσδήποτε από την τσιμεντοεπιδερμίδα,την επιφανειακή,πλούσια σε τσιμέντο και κάπως χαλαρή στρώση.

 Συνήθως η απομάκρυνση αυτή γίνεται με φλόγιστρο,μηχανικό τρίψιμο η με εμποτισμό με αραιωμένο υδροχλωρικό οξύ.

Μέταλλα

Χρειάζεται απομάκρυνση τυχόν επιστρώσεων χρωμάτων με κατάλληλα διαβρωτικά χρωμάτων. Τα χαλαρά σώματα και οι σκουριές απομακρύνονται με αμμοβολή σε μεγάλες επιφάνειες και με σμυριδόπανα σε μικρές

Εκείνο που είναι το πιο σημαντικό στη συγκόλληση των μαρμάρων και κυρίως στην ορθομαρμάρωση είναι να τηρείται ακριβώς ή αναλογία των δύο συστατικών και να γίνει επιμελημένη ανάδευσή τους. 

Αν δεν γίνει αυτό, και η δύναμη της συγκόλλησης θα είναι μειωμένη αλλά και ο αποχρωματισμός του μαρμάρου θα είνα ι θέμα χρόνου

Για  μαρμαρόκολλα για μόνιμες και ασφαλείς συγκολλήσεις σε μάρμαρα και ορθομαρμάρωση, καλέστε στο 2310 428900. Καλύτερη ποιότητα,καλύτερες τιμές!

Για συγκολλήσεις άλλων δομικών υλικών ρίξτε μια ματιά εδώ:

Εποξειδική ρητίνη σε πάστα για συγκολλήσεις - επισκευές - οριζόντιες αγκυρώσεις ράβδων οπλισμού

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου