Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Στεγανοποίηση / στεγάνωση υπογείου εσωτερικά με τσιμεντοειδή (1)





Η  στεγανοποίηση / στεγάνωση ενός υπογείου γίνεται εσωτερικά μόνο όταν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης / επέμβασης από έξω.

Είναι πολύ διαφορετικό να σταματάς το νερό στη πηγή του από το να το αφήνεις να διεισδύει στο δομικό στοιχείο και να προσπαθείς να το αναχαιτίσεις στο τέλος της διαδρομής του.

Η στεγανοποίηση από τη εσωτερική πλευρά λέγεται και στεγανοποίηση από την αρνητική πλευρά και το τσιμεντοειδές  υλικό που χρησιμοποιείται λέμε ότι υφίσταται αρνητική πίεση.

Αρνητική λέγεται η πίεση του δέχεται ένα στεγανοποιητικό υλικό όταν το νερό έρχεται από την πίσω του πλευρά και τείνει να το αποκολλήσει από το υπόστρωμα. 

Αντίθετα λέγεται θετική όταν το πιέζει προς το υπόστρωμα, πράγμα που αποτελεί πολύ πιο ευμενή περίπτωση.

Για τη στεγανοποίηση υπογείου από την εξωτερική / θετική πλευρά είχαμε γράψει εδώ:


Στεγανοποίηση / στεγάνωση υπογείου από την εξωτερική πλευρά (1)



Εσωτερικά χρησιμοποιούμε μόνο τσιμεντοειδή συστήματα γιατί είναι τα μόνα που δημιουργούν χημικό δεσμό με το υπόστρωμα και μπορούν έτσι να αντέξουν τις αρνητικές πιέσεις.

Καλύτερα από όλα είναι τα κρυσταλλοποιητικά μονοσυστατικά τύπου Kristeau αλλά ανάλογα με την περίπτωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμβατικά μονοσυστατικά ή και εύκαμπτα,δύο συστατικών τσιμεντοειδή τύπου Kristoflex.

Πριν συνεχίσουμε, διαβάστε αυτό το άρθρο στο οποίο συνοψίζονται τα βασικότερα λάθη που γίνονται με την εφαρμογή των τσιμεντοειδών επαλειφόμενων,στεγανοποιητικών υλικών και δημιουργούν παταγώδεις αποτυχίες:


Προστεγανοποίηση 

Είναι απαραίτητη όταν υπάρχουν εισροές νερού από μεμονωμένα σημεία ή ασυνέχειες. 
Αν δεν σταματήσουν οι εισροές αυτές δεν μπορεί να προχωρήσει η στεγανοποίηση μιας και ακόμη και η στάγδην ροή δεν θα επιτρέψει στο επαλειφόμενο κονίαμα να πήξει κανονικά!

Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Για στεγανοποίηση / στεγάνωση υπογείου στη Θεσσαλονίκη στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 429900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου