Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Υφάσματα από ανθρακονήματα για στατικές ενισχύσεις - επισκευές σε στοιχεία από σκυρόδεμα (2)





Υφάσματα από ανθρακονήματα για στατικές ενισχύσεις - επισκευές σε στοιχεία από σκυρόδεμα θα βρείτε στις καλύτερες τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Γωνίες και ακμές των δομικών στοιχείων θα πρέπει να διαμορφωθούν σε καμπύλες με μια ακτίνα καμπυλότητας 10-30 mm. Αυτό γίνεται για την αποφυγή συγκέντρωσης των τάσεων στα σημεία αυτά.

Σε περίπτωση που υπάρχουν μικρές αποκλίσεις επιπεδότητας η αποκατάσταση μπορεί να γίνει και με εποξειδικές πάστες όπως η Sinmast P103 που μπαίνουν σε καλά προετοιμασμένες επιφάνειες.

Για μεγάλες αποκλίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν τσιμεντοειδή επισκευαστικά με αναστολής διάβρωσης και υψηλό μέτρο ελαστικότητας.


Τρόπος εφαρμογής των υφασμάτων από ανθρακονήματα

Τα υφάσματα κόβονται στις επιθυμητές διαστάσεις με ψαλίδι. Για περισφίξεις υποστυλωμάτων υπολογίζουμε μια επικάλυψη περίπου 15cm.

Οι προς ενίσχυση επιφάνειες ασταρώνονται με την ειδική για την εφαρμογή εποξειδική ρητίνη S2W για τη μείωση της απορροφητικότητάς τους.

Ακολουθεί στη συνέχεια η εποξειδική κόλλα προσαρμογής S2WV που εφαρμόζεται πάνω στην ασταρωμένη επιφάνεια μετά από 20-60 λεπτά ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 Αυτή η κόλλα είναι που μεταφέρει τις τάσεις από το δομικό στοιχεία στο ύφασμα από ανθρακονήματα.

Εντός του ανοιχτού χρόνου της κόλλας εφαρμόζεται το ύφασμα κρατώντας μια πλευρά σταθερή. 
Το ύφασμα πιέζεται σταθερά πάνω στην επιφάνεια της ρητίνης.
 Σαν επόμενη κίνηση πιέζεται με δύναμη όλη η επιφάνεια του υφάσματος με  ρολό πίεσης ή λαστιχένια σπάτουλα προς τη τη διεύθυνση των ανθρακονημάτων μέχρι να εμποτιστεί  τελείως με ρητίνη και παράλληλα να αποβληθεί ο εγκλεισμένος αέρας. 
Τώρα πλέον ύφασμα και μπετόν είναι ένα πράγμα!

Αν χρειασθεί και δεύτερη στρώση υφάσματος επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία χωρίς το αστάρι.

Στο τέλος περνάμε και μια σφραγιστική στρώση με κόλλα S2WV και κάνουμε επίπαση χαλαζία για να αγκυρώσουν καλύτερα οι επικαλυπτικές στρώσεις.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Υφάσματα από ανθρακονήματα για επισκευές / ενισχύσεις σε στοιχεία μπετόν (1) 


Ρίξτε επίσης και μια ματιά στα σχετικά αυτά άρθρα:


Ελάσματα από ανθρακονήματα για επισκευές σε δομικά στοιχεία από μπετόν (1)



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου