Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Flexcell vs Hydrocell XL: Πληρωτικές πλάκες αρμών διαστολής



Το  Hydrocell XL της Fosroc είναι συμπιέσιμες πλάκες για τη δημιουργία και την πλήρωση αρμών διαστολής και αντικατέστησαν τα τελευταία χρόνια το Flexcell. Τιμές και περισσότερες πληροφορίας θα βρείτε στο 2310 428900.



Δείτε επίσης το άρθρο αυτό:


Fosroc Hydrocell XL σαν αντικατάσταση του Flexcell σε αρμούς διαστολής



Το  Hydrocell XL είναι πλάκες από διογκωμένο,ημιάκαμπτο πολυαιθυλένιο σταυροειδών δεσμών,κλειστών κυψελών μηδενικής απορρόφησης νερού.

Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αρμών διαστολής σε κατασκευές από μπετόν και είναι απαραίτητο για όλες τις κατασκευές όπου εμφανίζεται περιοδικά ή μόνιμα υδροστατική πίεση.

Δεν μεταδίδουν τάσεις από τη μια πλευρά στην άλλη.

Αντικατέστησαν στη Fosroc τις πλάκες Flexcell - που ήταν φτιαγμένες από προϊόντα ξύλου και ασφαλτικό υλικό - για τους παρακάτω λόγους:

- έχουν πολύ καλύτερη επαναφορά μετά από τη συμπίεση τους

- δεν απορροφούν το νερό

- δεν θα σαπίσουν ποτέ. 
Υλικά σαν το  Flexcell έχουν μεν την προστασία του ασφαλτικού υλικού αλλά σε βάθος χρόνου έχουν πρόβλημα σαπίσματος και αποδόμησης

- δεν χρειάζεται πρόσθετο υλικό - bond breaker - για την αποτροπή της πρόσφυσης της σφραγιστικής μαστίχης πάνω στο Hydrocell XL μιας και δεν υπάρχει πρόσφυση πάνω του.


Που χρησιμοποιείται


- δεξαμενές νερού

- υπόγεια

- τούνελ

- δεξαμενές αποβλήτων

- κολυμβητικές δεξαμενές / πισίνες

- αεροδρόμια

- τοιχοι αντιστήριξης

- δρόμοι

Κυρίως όπου υπάρχει νερό,εκεί είναι απαραίτητη η χρήση του για να αντιστηρίζει τα σφραγιστικά υλικά και να αποτρέπει αστοχίες πρόσφυσης.


Για πληρωτικές πλάκες αρμών διαστολής  Hydrocell XL - προς αντικατάσταση του Flexcell - σε πολύ καλές τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου