Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Μονώσεις ταρατσών: Τιμές - κόστος (2)







Για άρτιες και επιτυχημένες μονώσεις ταρατσών σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Αττική και μάλιστα σε προνομιακές τιμές - κόστος,καλέστε την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας μας στο 2310 428900.



Δείτε το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:


Μόνωση ταράτσας: Τιμές - κόστος (1)



Ρίξτε επίσης μια ματιά εδώ:


Τιμές - κόστος για Θεσσαλονίκη: (υπολογίστε κάτι παραπάνω για Αθήνα - Αττική)



Ανεστραμμένη μόνωση


Ανεστραμμένη λέγεται η μόνωση στην οποία η θερμομόνωση τοποθετείται πάνω από τη στεγανοποίηση και συνεπώς παραμένει εκτεθειμένη - αν και όχι άμεσα - στα νερά της βροχής.

Η αντεστραμμένη μόνωση είναι μονοσήμαντη λύση όταν η στεγανοποίηση είναι οκ και το μόνο πράγμα που χρειαζεται η ταράτσα είναι μια θερμομόνωση.

Για το τι ακριβώς είναι η ανεστραμμένη μόνωση και για να βάλετε στη ζυγαριά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της ρίξτε μια ματιά εδώ:



Ένας τρόπος για να γίνει η ανεστραμμένη μόνωση είναι τα θερμομονωτικά πλακάκια.

Τα θερμομονωτικά πλακάκια είναι πλακάκια κεραμικά ή τσιμεντένια που έχουν επικολλημένη πάνω τους εξηλασμένη πολυστερίνη σε διάφορα πάχη.

Ο στόχος τους είναι τα κάνουν απλή την υπόθεση "ανεστραμμένη μόνωση" και το πετυχαίνουν μερικώς.

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα με τα μειονεκτήματά τους:


Για θερμομονωτικά πλακάκια κεραμικά με εξηλασμένη πολυστερίνη θα πληρώσετε περίπου 24euro/ m2,υλικά και τοποθέτηση. 
Το κόστος αυξάνεται κατά 1,5 euro/ m2 περίπου για κάθε πρόσθετο εκατοστό εξηλασμένης πολυστερίνης.

Αν κάνετε την ανεστραμμένη μόνωση με τον κλασσικό τρόπο, δηλαδή εξηλασμενη πολυστερίνη + γεωύφασμα + τελική επικάλυψη από ταρατσόπλακες σε ελεύθερη παράθεση ή χαλίκια ή όποιο τέλος πάντων τρόπο επικάλυψης επιλέξετε,το κόστος θα μειωθεί κατά 4-5euro/ m2 αλλά η κατασκευή γίνεται κάπως πιο πολύπλοκη και μη προβλέψιμη.


Αν χρειαστούν και κλίσεις γίνονται συνήθως με αφρομπετόν ή περλομπετόν για χαμηλότερα νεκρά φορτία αλλά θα πρέπει πάντα να εξετάζεται και το προβλημα της στατικότητας.

Μια συμβατική μόνωση που περιλαμβάνει θερμομόνωση,κλίσεις και στεγανοποίηση έχει κόστος 30-35euro/ m2 ανάλογα με την επιλογή των υλικών.


Για εγγυημένες μονώσεις ταρατσών σε Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Αττική και μάλιστα σε πολύ προσγειωμένες τιμές - κόστος,καλέστε τους τεχνικούς της εταιρείας μας στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου