Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ηχομόνωση στο σπίτι: Πρακτικές συμβουλές (1)








Για θέματα ηχομόνωσης στο σπίτι μπορείτε να καλείτε την τεχνική μας υποστήριξη στο 2310 428900.

Θα σας βοηθήσει όπως μπορεί και ενδεχομένως θα σας παραπέμψει σε κάποια εξειδικευμένη εταιρεία ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του προβλήματος σας.

Εξυπηρετούμε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.



Το μεγάλο πρόβλημα με την ηχομόνωση στα σπίτια στην Ελλάδα

Μπορείτε να πληρώσετε έναν σκασμό λεφτά για να αγοράσετε χλιδάτο διαμέρισμα σε ακριβή περιοχή και να σας γίνει ο βίος αβίωτος λόγω κακής ή και ανύπαρκτης ηχομόνωσης.

Ξαφνικά γίνεστε έρμαιο της λίμπιντο της γειτόνισσας, των κεφιών των πιτσιρικάδων που αρέσκονται στο να παίζουν δίτερμα μέσα στο σπίτι,του συνταξιούχου με το home cinema κλπ.

Ξυπνάς πάνω εκεί που πάει να σε πάρει στην αγκαλιά του ο Μορφέας, και τα βράδια περιμένεις πότε θα δεήσει η διπλανή κυρία να τελειώσει με τα πλυντήρια της,η πιτσιρικαρία να τερματίσει το πέμπτο διπλό ή η εκρηκτική μαντάμ να ολοκληρώσει τα δέοντα.

Ε,και τα σκυλιά γαβγίζουν εκνευριστικά,αλλά σκυλιά είναι, τι να κάνουν κι αυτά τα έρμα;



Το θέμα είναι ότι:

- Οι ένοικοι αγοράζουν διαμερίσματα χωρίς να έχουν ιδέα από ηχομόνωση αλλά και χωρίς να το ψάχνουν καθόλου.

Ψάχνουν για lux καζανάκια και για εντυπωσιακά λιστέλο αλλά την ηχομόνωση την αγνοούν σαν να μην ειναι κάτι το βασικότατο στην ποιότητα της ζωής τους.  

- Ελάχιστοι κατασκευαστές ασχολούνται με το θέμα και χτίζουν σπίτια με επαρκή ηχομόνωση,οι περισσότεροι είτε δεν κάνουν τίποτα ή βάζουν κάτι, απλά για να πουν ότι το έβαλαν.

- δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανονισμοί και προδιαγραφές που να επιβάλλουν κάποια μίνιμουμ μέτρα.


Το κακό είναι ότι ενώ κατά τη διάρκεια της κατασκευής τα πράγματα είναι απλά και εύκολα,εκ των υστέρων μπορεί να ειναι δύσκολα,πολύ δαπανηρά ή και πρακτικά αδύνατα.

Θα δούμε μαζί στα επόμενα μερικές πρακτικές συμβουλές γύρω από το πως μπορούμε να προλάβουμε ή να θεραπεύσουμε μερικά πράγματα σχετικά με την ηχομόνωση.


Για την ηχομόνωση του σπιτιού σας καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη. Εξυπηρετούμε και Αθήνα - Αττική.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου