Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ασφαλτικές μεμβράνες / ασφαλτόπανα: Αλουμίνιο ή φηφίδα;








Για ποιοτικές ασφαλτικές μεμβράνες / ασφαλτόπανα σε μεγάλη γκάμα και πολύ ανταγωνιστικές τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900.

Εξυπηρετούμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αττική.


Ρίξτε μια ματιά και στα σχετικά αυτά άρθρα:

Aσφαλτόπανα: Αλουμίνιο ή ψηφίδα;




Οι ασφαλτικές μεμβράνες / ασφαλτόπανα έχουν πάντα στο πάνω στο πάνω μέρος τους - στις περιπτώσεις που είναι τελική επίστρωση και μένουν εκτεθειμένες στον ήλιο - μια προστατευτική στρώση έναντι της αποδομητικής δράσης των υπεριωδών ακτίνων του ηλίου. 

Αυτή η προστατευτική στρώση μπορεί να είναι:

 - ψηφίδες από πέτρωμα σε διάφορα σχήματα και χρώματα

- φύλλα αλουμινίου σε πάχη 40-80μ ( ένα χιλιοστό ισούται με 1000 μικρά / μ). Το φύλλο μπορεί να έχει υφή καρέ ή ψαροκόκαλου.


Μερικά πράγματα που πρέπει και ίσως δεν γνωρίζετε για τα προστατευτικά φύλλα αλουμινίου είναι:

- τα ασφαλτόπανα αλουμινίου πρέπει να μπαίνουν όταν οι κλίσεις είναι τουλάχιστον 2%,κάτι που στη Ελλάδα μπορεί και να μην υπάρχει πουθενά.

Δεν πρέπει με τίποτα να μένουν στάσιμα νερά πάνω στο αλουμίνιο.

- το αλουμίνιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παραθαλάσσια μέτωπα γιατί έχει μεγάλη φθορά από την αλατονέφωση

- τα αλουμίνιο δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν ψυχρό υλικό αλλά και να μπορούσε οι ρύποι ακυρώνουν τη δράση των ψυχρών υλικών. 
Έτσι δεν πρέπει να υπολογίζουμε σε θερμομονωτική συμπεριφορά.

- δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στις μονώσεις φύλλα αλουμινίου πάχους μικρότερου των 60 μικρών

- τα ασφαλτόπανα αλουμινίου είναι ιδανικά στα κάθετα τελειώματα  σε τοίχους και στηθαία γιατί έχουν πολύ ισχυρό κράτημα σε κάθετες επιφανειες

Η ετυμηγορία είναι ότι η ψηφίδα είναι προτιμότερη.
 Προτιμήστε τις λευκές. 
Μερικά ασφαλτόπανα / ασφαλτικές μεμβράνες μπορούν να χαρακτηριστούν σαν ψυχρά υλικά:




Για άριστης ποιότητας ασφαλτικές μεμβράνες / ασφαλτόπανα σε μεγάλη ποικιλία και πολύ προνομιακές τιμές,καλέστε μας στο 2310 428900.

Εξυπηρετούμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αττική.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA - DipM



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου