Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης: Ερωτήσεις κι απαντήσεις (1)








Προϊόντα για ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης σε πολύ καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία θα βρείτε στο 2310 428900.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης: Όλη η αλήθεια (3)



1. Τι είναι η ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση;


Aυτό που εννοούμε με τον ανωτέρω όρο στην Ελλάδα είναι στην ουσία τα ανακλαστικά φράγματα,δηλαδή λεπτά φύλλα κυρίως από αλουμίνιο που ανακλούν την προσπίπτουσα στη στέγη ακτινοβολούμενη θερμότητα.

Στην πραγματικότητα η ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση είναι ένας συνδυασμός από ανακλαστικά φράγματα,αφρώδη υλικά και κενά αέρος που μπορεί να οδηγήσει σε θερμικές αντιστάσεις ανάλογες με αυτές της συμβατικής θερμομόνωσης που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Ξεκάθαρα τα πράγματα λοιπόν:

Στην Ελλάδα μιλάμε όχι για ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση αλλά για ανακλαστικά φράγματα είτε απλά - χωρίς εγκλωβισμένο αέρα σε φυσαλίδες - είτε αυτά με μονή ή διπλή φυσαλίδα.

Το θέμα είναι ότι όλα τα παραπάνω είναι παρόμοια στην ουσία και δεν έχουν μεταξύ τους παρά ελάχιστες διαφορές.


2. Μπορεί η ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση να αντικαταστήσει τη συμβατική;


Παρότι υπάρχει η σχετική τερατολογία δήθεν "ειδικών" αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμιά περίπτωση με τα υλικά που περιγράψαμε ανωτέρω.

Κι ακόμη όταν μιλάμε για πραγματική ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση με υψηλές θερμικές αντιστάσεις θα έχουμε  υψηλότερα κόστη για το ίδιο θερμομονωτικό αποτέλεσμα σε σχέση με τη συμβατική.


3. Άρα είναι κάτι το περιττό που το ξεχνάμε;


Kάθε άλλο,οι δύο τύποι μονώσεων μπορούν να δουλέψουν συνεργιστικά. 
Ένα ανακλαστικό φραγμα σωστά τοποθετημένο μπορεί να αυξήσει τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα της συμβατικής θερμομόνωσης και δεν κοστίζει ιδιαίτερα.


Αν χρειάζεστε προϊόντα για ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης θα τα  βρείτε σε πολύ καλές τιμές και μεγάλη ποικιλία στο 2310 428900.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου